perjantai 27. helmikuuta 2009
Omenainen rahkapiiras
Pohja
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pohjan päälle
1 omena raasteena
kanelia
Täyte
2 dl maitorahkaa
1 ½ dl hedelmäjogurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan. Voitele piirasvuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille tasaiseksi.
2. Raasta omena ja ripottele raaste ja kanelia pohjan päälle.
3. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada täyte vuokaan.
4. Paista piirasta +175 asteessa noin 45 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
10 kommenttia:
Kertakaikkiaan, miten makoisaa!
Onpas herkullisen näköinen.
Onpas suussa sulavan näköistä... kokeiluun menee!!
Maukasta oli, kiitos vain nohanna...
ja hyvää olikin, kai sen voi sanoa itsenkin ;)omenan voisi toki laittaa myös isompina paloina jos haluaa sen maistuvan enemmän
hyvää!! Kiitos Johanna taas <3
terv. Noora-sisko
Tän täytyy olla herkkua! :)
Näyttääpä hyvältä! Tuota pitää kokeilla. Harmi kun just kerkesin tehä rahkapiirakkaa, ois eka pitäny käydä täällä kurkkimassa:)
Tein tuota tänään ja tuli todella maukasta. Miehenkin mielestä tätä voi tehdä uudestaankin. Joten kiitos hyvästä ohjeesta. :)
Kiitos Tanja ja Nooranen! Terhi, kiva aina kuulla, kun ohjeita on kokeiltu :) ja vieläpä tykätty!
Lähetä kommentti