keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Sarvet (juustotäytteellä)

Vietin viikonlopun vanhempieni luona ja siellä en tainnut muuta tehdäkään kun leipoa :) Äiti ihmetteli kun vielä vapaa-ajallani innostun leipomaan, vaikka arki on täynnä pelkkää leipomista..Taikina (n.20 kpl)

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 muna
1 tl suolaa
1 tl sokeria
100 g voita tai margariinia sulana
n. 6 dl vehnäjauhoja'

Täyte

juustoraastetta

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muna, suola ja sokeri.
2. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Alusta taikinaan jauhoja ja loppuvaiheessa voi. Jauhojen määrää on viittellinen, näppituntumalla oppii nopeasti tekemään hiivataikinoista sopivan paksuisia. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa hyvin astian reunoista.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
4. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Halkaise levy kahtia pituussuunnassa ja leikkaa taikinapyörällä kuvan mukaisesti niin, että muodostuu kolmioita.5. Laita jokaisen kolmion leveään päähän hieman juustoraastetta tai muuta haluamaasi täytettä ja kieritä sarvi rullalle leveästä päästä alkaen ohutta päätä samalla varovasti venyttäen, jotta saat sarveen monta kerrosta.
6. Anna sarvien kohota peitettynä lämpimässä paikassa vielä puolisen tuntia. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle halutessasi juutoraastetta koristeeksi.
7. Paista sarvia +225 asteessa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

3 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Oikein hyviä oli.

Kapu kirjoitti...

Nämä oli tosi maukkaita. kiitos...

aleksi kirjoitti...

heh.. mulla on blogissa samanlainen kaavakuva kolmioiden leikkaamisesta :)