perjantai 27. helmikuuta 2009

Omenainen rahkapiiras



Pohja

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pohjan päälle

1 omena raasteena
kanelia

Täyte

2 dl maitorahkaa
1 ½ dl hedelmäjogurttia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan. Voitele piirasvuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille tasaiseksi.
2. Raasta omena ja ripottele raaste ja kanelia pohjan päälle.
3. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada täyte vuokaan.
4. Paista piirasta +175 asteessa noin 45 minuuttia.

10 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Kertakaikkiaan, miten makoisaa!

Pioni kirjoitti...

Onpas herkullisen näköinen.

Kirsi kirjoitti...

Onpas suussa sulavan näköistä... kokeiluun menee!!

Anonyymi kirjoitti...

Maukasta oli, kiitos vain nohanna...

Nohanna kirjoitti...

ja hyvää olikin, kai sen voi sanoa itsenkin ;)omenan voisi toki laittaa myös isompina paloina jos haluaa sen maistuvan enemmän

Nooranen kirjoitti...

hyvää!! Kiitos Johanna taas <3
terv. Noora-sisko

Tanja kirjoitti...

Tän täytyy olla herkkua! :)

Henna kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä! Tuota pitää kokeilla. Harmi kun just kerkesin tehä rahkapiirakkaa, ois eka pitäny käydä täällä kurkkimassa:)

Terhi kirjoitti...

Tein tuota tänään ja tuli todella maukasta. Miehenkin mielestä tätä voi tehdä uudestaankin. Joten kiitos hyvästä ohjeesta. :)

Nohanna kirjoitti...

Kiitos Tanja ja Nooranen! Terhi, kiva aina kuulla, kun ohjeita on kokeiltu :) ja vieläpä tykätty!