sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Auringonkukansiemenleipä

Luvattoman pitkä aika on kulunut edellisestä postauksesta, nöyrimmät anteeksipyynnöt.

Tällä kertaa liikun itselle aika tuntemattomalla alueella, nimittäin leivän teossa. Ja vieläpä tällaisen leivän, jonka tekeminen kesti viikon. Mutta oli aika jännittävää maistaa tänään lopputulosta. Enkä ollut ainakaan pettynyt! Kävin lukemassa mielenkiintoisesta viva ciabatta! -blogista leivänteko-ohjeita ja löysin tällaisen juureen leivotun auringonkukansiemenleivän ohjeen. Olen ihastunut noihin paahdettuihin siemeniin ja kun tuossa reseptissä niitä käytettiin, päätin testata miten ne toimii leivässä. Eli kasvattelin tuota juurta (pääset blogin sivuille painamalla juureen -sanaa) viikon verran, sitten leivoin taikinan, annoin olla yön jääkaapissa muovitettuna, muotoilin tänään leiväksi, viilsin ja nostatin ainakin 3 tuntia. (Ihan tarkkaa aikaa en muista, mutta käväisin kaupungilla siinä välillä, niin kyllähän siihen ainakin se aika hurahti ;) Sitten paistoin aluksi 250 asteessa viitisen minuuttia ja 230 asteessa 15 min. Laitoin uunin pohjalle astiaan vettä, että sain leipään rapean kuoren. Ja lisäksi suihkutin vettä leivän päälle myös uuniin laittaessani.Ihan hitusen muutin ohjetta, laitoin enemmän ruisjauhoja ja käytin hiivaleipäjauhojen sijaan vehnäjauhoja, joten laitan tähän vielä käyttämäni ohjeen.

Taikina

150 g vehnäjauhoja
155 g vettä
80 g sitä juurta
50 g paahdettuja auringonkukan siemeniä
70 g ruisjauhoa
15 g öljyä
6 g suolaa
4 g hiivaa


6 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Paahdetut auringonkukansiemenet ovat kyllä ihania! Myös tuore (vaalea) leipä + juusto + kurkku/tomaatti <3 Pelkällä levitteellä voideltu uuninlämmin leipä on myös mahtavaa :)

lintsi kirjoitti...

Kiva kun olet taas pitkästä aikaa päivittänyt kaunista blogiasi. Olen jo pitkään ehtinyt seurata päivityksiäsi "taustalla". Liputan myös itse paahdettujen auringonkukansiementen puolesta! Ne sopivat melkein mihin vain!

aleksi kirjoitti...

komean leivän oot saanut aikaan!.. se vesi muuten uunin pohjalla ei tee leivästä rapeaa vaan pehmeän että se nousee hyvin sielä.

nohanna kirjoitti...

Kiitti kommenteista!

Aleksi, kiitos ohjeesta! Ja asiantuntijavastauksesta :)) Oppii jotain uutta taas.

kapu kirjoitti...

Varmasti maistuis minullekin...

sports kirjoitti...

The butterfly fly... I like the food...


cheap football jerseys
nfl jerseys cheap