keskiviikko 18. elokuuta 2010

3 suklaan muffinit

Suklaata tuntuu pyörivän joka nurkassa ja purkissa ja kaapissa, jopa autossa. On valkosta Pandaa, valkosta kuorrutesuklaata, maitopitoista Pandaa ja Fazeria, tummaa aitoa kahtena versiona ja vielä kuorrutteena. Huhhuh. Mainittakoon, että tämä johtuu viimeviikkoisesta konvehtien teosta.. Jokatapauksessa, niitä täytyy saada jollain keinolla tuhottua. Esimerkiksi näin, Pirkan ohjetta mukaillen.


Muffinit (12 kpl isoja amerikanmuffineja)

200 g voita
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 munaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta (tumma)
50 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata

1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Levitä amerikanmuffinivuoat pellille.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit hyvin.
3. Lisää huoneenlämpöiset munat yksi kerrallaan, välillä hyvin vatkaten vaahtoon.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne massaan vuorotellen maidon kanssa. (Sekoita massaa enää vain sen verran kun on tarpeen ainesten sekoittumiseksi, jottei massa sitkisty.)
5. Rouhi suklaat ja lisää ne viimeisenä taikinaan nostellen.
6. Jaa taikina vuokiin ja paista 15-20 minuuttia uunin keskitasolla.

P.S. Täytyihän sitä vielä ammattikoulusta valmistuneena vähän tuunailla näitä :



sunnuntai 8. elokuuta 2010

Kakkua pienokaiselle

Kakkua! Harvinaisen pitkä aika viime kakun kokoamisesta kotosalla. Onnittelut vielä tuoreille pienen pojan vanhemmille :))



Kakkupohja

5 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokerit hyväksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti käsin sekoittaen.
3. Voitele kakkuvuoka (24 cm) ja kaada taikina vuokaan.
4. Paista kakkua uunin alatasolla n. 40 min.

Kostutus

sokerivettä jäähdytettynä

Täyte

4 dl vispikermaa
2 dl rahkaa
tomusokeria maun mukaan

mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita paloina

Pinnalla

vaaleansiniseksi värjätty marsipaani (alla voikreemi) ja koristeet sokerimassaa/marsipaania +pari sokerihelmeä

torstai 29. heinäkuuta 2010

Hääkoriste

Hääsesonkikausi on meneillään ja avataan se tässä blogissakin:




Koriste on sokerimassaa ja matkustaa pitkän matkan kakun päälle. Vähän pelottaa kestääkö sokeripariskunta yhdessä sinne saakka ;) Hope so!






sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Valmistujaiskakku

Tässä on ensimmäinen kakku ammattilaisena tehtynä:




Valitettavasti en voi reseptiä jaella eteenpäin, sillä se ei ole täysin omani.

Pohjana: suklaa-pähkinä-browniepohja
Välissä: kerros vadelmasoseesta ja liivatteesta
ja marenkipohja suklaalla siveltynä
Päämousse: mansikan makuista
Pinta: mansikkapyreestä ja liivatteesta
Koristeet: valkosuklaata ja pari suklaapalleroa CandyKingeistä ;)


lauantai 22. toukokuuta 2010

Yo -koriste balettitanssijalle



Koriste sokerimassaa. Huomaa parketti ;)


tiistai 18. toukokuuta 2010

Kaksikerroksinen hääkakku



Tässä kakunaloittajan unelma ;)



Saimme koulussa visioida ja toteuttaa minkälaiset kakut halusimme ja kokeilin tehdä tällaisen amerikkalaistyylisen kaksikerroksisen hääkakun. Tyylilleni uskollisena ;) (Tosin ylitin itseni ja tein ruusujen lisäksi myös pieniä kukkia sinne tänne!)

Kakun pinta ja koristeet on tehty marsipaanista. Marsipaanipinnan alle täytyy levittää kerros voikreemiä, jotta pinnasta tulee tasainen ja marsipaani ei ala vettyä kovin nopeasti. Mitä tasaisempi kreemikerros, sitä parempi lopputulos! Lisäksi valkoista marsipaania ei kannata kaulita kovin ohueksi, jotta kakku ei kuulla läpi.

Kuorrutin kakut erillään ja nostin sitten pienen kakun isomman päälle ja peitin sauman violetilla nauhalla. Alareunasta saa siistin leikkaamalla ylimääräisen marsipaanin n. 1,5 cm päästä kakun alareunasta ja painamalla marsipaanityövälineellä kuviot ylimenevään osaan:


torstai 13. toukokuuta 2010

Sokerityö

Viimeinen jakso koulua on käynnissä, eli viimeinen mahdollisuus harjoitella ja kokeilla erilaisia raaka-aineita ja tekniikoita. Halusin vielä kokeilla sokerijoutsenen puhaltamista. Kasasin sitten tällaisen kevätaiheisen työn sen ympärille: