tiistai 18. toukokuuta 2010

Kaksikerroksinen hääkakkuTässä kakunaloittajan unelma ;)Saimme koulussa visioida ja toteuttaa minkälaiset kakut halusimme ja kokeilin tehdä tällaisen amerikkalaistyylisen kaksikerroksisen hääkakun. Tyylilleni uskollisena ;) (Tosin ylitin itseni ja tein ruusujen lisäksi myös pieniä kukkia sinne tänne!)

Kakun pinta ja koristeet on tehty marsipaanista. Marsipaanipinnan alle täytyy levittää kerros voikreemiä, jotta pinnasta tulee tasainen ja marsipaani ei ala vettyä kovin nopeasti. Mitä tasaisempi kreemikerros, sitä parempi lopputulos! Lisäksi valkoista marsipaania ei kannata kaulita kovin ohueksi, jotta kakku ei kuulla läpi.

Kuorrutin kakut erillään ja nostin sitten pienen kakun isomman päälle ja peitin sauman violetilla nauhalla. Alareunasta saa siistin leikkaamalla ylimääräisen marsipaanin n. 1,5 cm päästä kakun alareunasta ja painamalla marsipaanityövälineellä kuviot ylimenevään osaan:


21 kommenttia:

Makea maa kirjoitti...

Ihana! Mä voisin mennä moneen kertaan uudestaan naimisiin, jos aina voisi valita uuden kakun ;)

Pioni kirjoitti...

Tavattoman kaunis. Jospa saisikin useammin tehdä hääkakkuja....

Jani kirjoitti...

Hei nyt on hyvä tahti uusien juttujen postaamisessa!

Askartelua&Elämänmakuja kirjoitti...

Upean kaunis kakku ja ruusut niin aidon oloiset!

SakariSokeri kirjoitti...

Kerrassaan upea kakku!

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Ihana!

nohanna kirjoitti...

KIITOOS!

Anne/Hiekkakakku kirjoitti...

Todella, todella kaunis kakku!

Choni kirjoitti...

Valtavan kaunis:) Eipä tuota raatsisi lähtee silpomaan maistiaista varten;)

Rouva herkkusuu kirjoitti...

Kaunis kakku :)

Nooranen kirjoitti...

Ah miten *romanttinen* sokeri* siirappi* unelmainen* kakku! Sie se osaat mitä vaan :):) Samaa mieltä Janin kanssa hyvästä tahdista! Kiva aina katella tuon tuosta onko jotain uusia unelmia ilmaantunut

Que bueno

kapu kirjoitti...

Tämmösii ei osaa tehhä kun todelliset taiteilijat...upea

Sari kirjoitti...

Moikka! Avasin oman leivonta-aiheisen blogin ja lisäsin sut linkkilistaan. Oon jo pitemmän aikaa seuraillut sun blogia. Ihana kakku tämä! Tulee ihan omat kouluajat mieleen :P

nohanna kirjoitti...

Sari: Kiva kun löysit blogin, ootkin näköjään samoilta kulmilta ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis kakku! Omiin häihinkin haaveilen tekeväni kaksikerroskakun, mutta koska sellaisesta ei ole kokemusta niin arveluttaa hieman tuo kokoaminen ja varsinkin leikkaaminen. Tarvitseeko noiden kahden kerrroksen välissä mitään "tukea" tikkuja tms. mitkä pitävät kerrokset tiiviisti paikallaan, vai pysyykö ihan nätisti ilmankin? Entä leikkaamiminen, aloitetaanko ylhäältä ja jos niin painuuko kakku kasaan?

nohanna kirjoitti...

Siinä onkin kaksikerroksisen kakun kaksi pulmaa. En laittanut kerrosten väliin mitään tukia, kun välissä on jykevää kreemiä ja marsipaanin alla myös, pysyy kakku hyvin koossa ilmankin. Mutta leikkaaminen onkin sitten aloittajan ongelma ;) En tiedä onko siihen oikeata ratkaisua olemassakaan, mutta yksi vaihtoehto on leikata kuten tavallistakin kakkua, jolloin palaan tulee molempia kerroksia. Tällöin tarvitsee kyllä ison lautasen :)

Parsifal kirjoitti...

Jummijammi että on kauniita...

nohanna kirjoitti...

Kiitosta!

Heidi kirjoitti...

Vautsi vau!! Todella kaunis kakku :))

Anonyymi kirjoitti...

monelle hengelle tuo kakku on suunnattu? kaveri tilas tuon tyylisen kakun häihinsä. Kukkien tilalle tulisi sydämiä marsipaanista.

nohanna kirjoitti...

Hei, nyt on kyllä paha mennä tarkkaa arviota sanomaan, kun en tarkkaan muista minkäkokoisista kakuista oli kyse, mutta veikkaisin että 30-40 hengelle tämä riittäisi. Se riippuu tietysti pitkälti kakkujen halkaisijoista ja korkeudesta. Tsemppiä kakkujen tekoon :)