tiistai 2. syyskuuta 2008

Pullaa (tulee kohta korvista) ja ruusuja

Hei vain! Päivät vierähtää lähes huomaamatta. Koulussa on pullaa väännetty kerta jos toinenkin, mutta piti sitä vielä kotonakin testata miten yleiskoneelta onnistuu taikinan teko; ja eihän se oikein siltä luonnistu. Myös tekijässä on syytä näiden pullien ulkonäön suhteen. Mikä siinä on kun pullista tulee aina liian isoja. Ja miksi joka kerta tekee saman virheen, eikö voi kerrasta oppia.

Kokeilin siis tekniikkaa "laita kaikki ohjeen ainekset kerralla kulhoon ja sekoita". Onnettoman pienellä koukulla taikinaa saa vatkata todella kauan ja silti saa vielä kädellä auttaa. Ihan ok makuista taikinasta tuli ja se kohosi normaalisti, mutta taidan tyytyä tästä lähtien tekemään taikinan käsin alusta loppuun. Täytteeksi laitoin sitruunarahkaa+muna ja pursotin keskelle aprikoosimarmeladia. (Syy pullan paistamiseen oli todellisuudessa juuri tämä marmeladi, joka piti saada pois jääkaapista tilaa viemästä:)

Muutakin olen saanut aikaiseksi: marsipaaniruusuja urakalla tulevaan hääkakkuun!

4 kommenttia:

Nooranen kirjoitti...

Ei oo järkee miten upea ruusu!! Näkee kuka on ammattimainen tirehtööri ja kuka vihertööri temperamentto ;-)

Ihanan näköisiä herkkuja =)

mais muisk

Tarjuska S kirjoitti...

Mie teen tuolla mun pikkuräppänä koneella aina pullataikinan (nyt alkaa kyllä kone irtisanoa sopimustaan). Minusta koneella tulee parempi sitko. Mie vatkaan alussa taikinaa vispiläosalla reilusti niin kauan ko vaan pystyy eli jauhoja lisää tässä vaiheessa maltillisesti. Sit ko alkaa olla jo niin paksua ettei vispilät jaksa vatkata vaihdan taikinakoukkuihin. Mulla haluttais ostaa semmonen jämäkkä yleiskone :)

Pia kirjoitti...

Hei, sitä samaa minä teen kotona -> väännän koulun oheella ktona pullatreenejä, mutta ILMAN konetta -> kun ei ole =D
Oletko jo kondiittorilinjalla vaiko sillä leipuri-kondiittorin peruslinjalla?
Saanko kysyä missä päin opiskelet?
Itse kun aloitin tuon jälkimmäisen linjan opiskelut juuri muutama vko sitten, niin kummasti kiinnostaa nyt tämä aihe ;)

Nohanna kirjoitti...

nooranen: suuret kiitokset!

tarjuska s: minulla on varmaan sen verran tehoton kone, että sillä ei sen takia saa kovin hyvää taikinaa, mutta tehopelillähän siihen tosiaan tulee parempi sitko. Täytyisi kokeilla tuota tekniikkaasi!

pia: leipuri-kondiittorin perustutkintoa siis opiskelen, jyväskylässä.