Kokeilin siis tekniikkaa "laita kaikki ohjeen ainekset kerralla kulhoon ja sekoita". Onnettoman pienellä koukulla taikinaa saa vatkata todella kauan ja silti saa vielä kädellä auttaa. Ihan ok makuista taikinasta tuli ja se kohosi normaalisti, mutta taidan tyytyä tästä lähtien tekemään taikinan käsin alusta loppuun. Täytteeksi laitoin sitruunarahkaa+muna ja pursotin keskelle aprikoosimarmeladia. (Syy pullan paistamiseen oli todellisuudessa juuri tämä marmeladi, joka piti saada pois jääkaapista tilaa viemästä:)
Muutakin olen saanut aikaiseksi: marsipaaniruusuja urakalla tulevaan hääkakkuun!
4 kommenttia:
Ei oo järkee miten upea ruusu!! Näkee kuka on ammattimainen tirehtööri ja kuka vihertööri temperamentto ;-)
Ihanan näköisiä herkkuja =)
mais muisk
Mie teen tuolla mun pikkuräppänä koneella aina pullataikinan (nyt alkaa kyllä kone irtisanoa sopimustaan). Minusta koneella tulee parempi sitko. Mie vatkaan alussa taikinaa vispiläosalla reilusti niin kauan ko vaan pystyy eli jauhoja lisää tässä vaiheessa maltillisesti. Sit ko alkaa olla jo niin paksua ettei vispilät jaksa vatkata vaihdan taikinakoukkuihin. Mulla haluttais ostaa semmonen jämäkkä yleiskone :)
Hei, sitä samaa minä teen kotona -> väännän koulun oheella ktona pullatreenejä, mutta ILMAN konetta -> kun ei ole =D
Oletko jo kondiittorilinjalla vaiko sillä leipuri-kondiittorin peruslinjalla?
Saanko kysyä missä päin opiskelet?
Itse kun aloitin tuon jälkimmäisen linjan opiskelut juuri muutama vko sitten, niin kummasti kiinnostaa nyt tämä aihe ;)
nooranen: suuret kiitokset!
tarjuska s: minulla on varmaan sen verran tehoton kone, että sillä ei sen takia saa kovin hyvää taikinaa, mutta tehopelillähän siihen tosiaan tulee parempi sitko. Täytyisi kokeilla tuota tekniikkaasi!
pia: leipuri-kondiittorin perustutkintoa siis opiskelen, jyväskylässä.
Lähetä kommentti