Pohja:
6 munankeltuaista
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
6 valkuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl maizenaa
3/4 dl kaakaojauhetta
Täyte:
2 ½ dl kuohukermaa
1 prk mascarponea
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tuoreita kirsikoita
100 g tummaa suklaata (+ hieman kermaa)
Kostutukseen:
n 10 tippaa vanilja-aromia ja vettä
Pinnalle:
150 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
1. Vatkaa keltuaiset, vaniljasokeri ja puolet sokerista vaahdoksi.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa loput sokerit sekaan vähän kerrallaan.
3. Sekoita valkuaiset varovasti keltuaisseokseen.
4. Lisää mukaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot, maizena ja kaakaojauhe.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 24 cm irtopohjavuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla + 175 asteessa 30-40 min.
6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
7. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan. (Itse leikkasin kolmeen ja käytin niistä vain kaksi:) Vuoraa irtopohjavuoan reunat ja pohja leivinpaperilla, jotta täytteestä tulee siisti ja vuoka irtoaa helposti.
8. Laita yksi osa irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta se vanilja-aromi-vesi-seoksella. Sulata tumma suklaa vesihauteessa kermatilkan kanssa ja levitä seos pohjan päälle.
9. Poista kirsikoista siemenet, halkaise ne ja laita niitä kerros suklaan päälle.
10. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja sokerit sekaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia, sekoita ne sitten kiehuvaan vesitilkaan. Kaada liivateä kermaseoksen joukkoon vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen.
10. Kaada täyte kirsikoiden päälle, kostuta toinen kakkulevy ja laita se kanneksi kakulle.
11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
12. Sulata valkosuklaa ja 1 dl kermaa vesihauteessa juoksevaksi seokseksi. Kaada suklaa kakun pinnalle. (Tämä kerros antoi kakulle kivan säväyksen:)
13. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja levitä kerma kakun pinnalle vielä koristeeksi.
14. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele vielä mieleiseksesi.
11 kommenttia:
No jopas on taas syötävän hyvännäköinen kakku! Vielä kuppi vahvaa aromikasta kahvia..
- Genuino Placere Perfetto
kiitos Mattsi!kahvia oli tottakai seurana, tosin ei varmaan oikeenlaista ;)
Ai, ai miten herkullisen näköistä ... harmittelen ko olen allerginen tuoreille kirsikoille (oon niitä kyl joskus maistanu ja hyviähän ovat).
kaunis kakku :)kontrastia löytyypi.
Onpa kaunis ja tyylikäs kakku!
Itsekin kokeilin suklaan ja kirsikoiden yhdistelmää ja se kyllä toimii paremmin kuin hyvin. Nami!
Tosi nätti ja tasainen! Ite en tykkää kirsikan mausta, mut harmin paikka olis jos toi kakku tulis mun eteen...(en kehtais olla syömättä noin hienoo) ;P
Mitä vitsiä....toi pirteen päärynän kommentti on sit mun...
En tiiä miks se meni tollaselle nimelle ;/
kirsikka jakaa usein mielipiteitä; siitä todella tykkää tai sitten ei. itse kuuluun ensimmäiseen ryhmään :) ne on nannaa. kiitokset kommenteista kaikille!
Mmmmmulle kyllä maistuis, kirsikat o taivaallisia!! Mutta kakku o kyllä nii kauniin näkönen, tyylikäs etten sanos :o)
Näytti kyllä niin herkulliselta kakulta, ja kirsikkakakun tekoa olen haaveillut jo ainakin vuoden. Tein tätä tänään, tuolla se on kaapissa hyytymässä, mutta: miten ihmeessä sait sulatettua tummansuklaan ja kerman vesihauteessa niin, ettei seos mennyt tönkiksi! Mulla kävi näin, ja on käynyt joskus ennenkin ... osaatko sanoa missä vika? En ymmärrä mitä teen väärin :)
Tiitiäinen:
Itselläkin se alussa meni vähän rakeiseksi, mutta kun kuumensin tarpeeksi, seoksesta tuli tasaista. Vettä ei myöskään saisi joutua sekaan.. toivotaan että seuraavalla kerralla onnistuu :)
Lähetä kommentti