lauantai 12. heinäkuuta 2008

Kirsikkainen suklaakakku

Älkää pelätkö että olisin kakkujen teon lopettanut ;) Veljen kihlajaisia vietimme eilen suklaisen kakun kera. Onnittelut molemmille! Tämä oli todellinen kokeilukakku, mutta hyvää tuli! Kakku ei kauaa jääkaapissa viihtynyt. Aikuiseen makuun sopivaa, ei liian makeaa..




Pohja:

6 munankeltuaista
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
6 valkuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl maizenaa
3/4 dl kaakaojauhetta

Täyte:

2 ½ dl kuohukermaa
1 prk mascarponea
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
tuoreita kirsikoita
100 g tummaa suklaata (+ hieman kermaa)

Kostutukseen:

n 10 tippaa vanilja-aromia ja vettä

Pinnalle:

150 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa


1. Vatkaa keltuaiset, vaniljasokeri ja puolet sokerista vaahdoksi.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa loput sokerit sekaan vähän kerrallaan.
3. Sekoita valkuaiset varovasti keltuaisseokseen.
4. Lisää mukaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot, maizena ja kaakaojauhe.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 24 cm irtopohjavuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla + 175 asteessa 30-40 min.
6. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
7. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen osaan. (Itse leikkasin kolmeen ja käytin niistä vain kaksi:) Vuoraa irtopohjavuoan reunat ja pohja leivinpaperilla, jotta täytteestä tulee siisti ja vuoka irtoaa helposti.
8. Laita yksi osa irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta se vanilja-aromi-vesi-seoksella. Sulata tumma suklaa vesihauteessa kermatilkan kanssa ja levitä seos pohjan päälle.
9. Poista kirsikoista siemenet, halkaise ne ja laita niitä kerros suklaan päälle.
10. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone ja sokerit sekaan. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia, sekoita ne sitten kiehuvaan vesitilkaan. Kaada liivateä kermaseoksen joukkoon vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen.
10. Kaada täyte kirsikoiden päälle, kostuta toinen kakkulevy ja laita se kanneksi kakulle.
11. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
12. Sulata valkosuklaa ja 1 dl kermaa vesihauteessa juoksevaksi seokseksi. Kaada suklaa kakun pinnalle. (Tämä kerros antoi kakulle kivan säväyksen:)
13. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi ja levitä kerma kakun pinnalle vielä koristeeksi.
14. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele vielä mieleiseksesi.

11 kommenttia:

mattsi kirjoitti...

No jopas on taas syötävän hyvännäköinen kakku! Vielä kuppi vahvaa aromikasta kahvia..
- Genuino Placere Perfetto

Nohanna kirjoitti...

kiitos Mattsi!kahvia oli tottakai seurana, tosin ei varmaan oikeenlaista ;)

Tarjuska S kirjoitti...

Ai, ai miten herkullisen näköistä ... harmittelen ko olen allerginen tuoreille kirsikoille (oon niitä kyl joskus maistanu ja hyviähän ovat).

sarianne kirjoitti...

kaunis kakku :)kontrastia löytyypi.

tikkunekku kirjoitti...

Onpa kaunis ja tyylikäs kakku!
Itsekin kokeilin suklaan ja kirsikoiden yhdistelmää ja se kyllä toimii paremmin kuin hyvin. Nami!

Pirteä Päärynä kirjoitti...

Tosi nätti ja tasainen! Ite en tykkää kirsikan mausta, mut harmin paikka olis jos toi kakku tulis mun eteen...(en kehtais olla syömättä noin hienoo) ;P

HerkkuKirppu kirjoitti...

Mitä vitsiä....toi pirteen päärynän kommentti on sit mun...

En tiiä miks se meni tollaselle nimelle ;/

Nohanna kirjoitti...

kirsikka jakaa usein mielipiteitä; siitä todella tykkää tai sitten ei. itse kuuluun ensimmäiseen ryhmään :) ne on nannaa. kiitokset kommenteista kaikille!

Anne-64 kirjoitti...

Mmmmmulle kyllä maistuis, kirsikat o taivaallisia!! Mutta kakku o kyllä nii kauniin näkönen, tyylikäs etten sanos :o)

tiitiäinen kirjoitti...

Näytti kyllä niin herkulliselta kakulta, ja kirsikkakakun tekoa olen haaveillut jo ainakin vuoden. Tein tätä tänään, tuolla se on kaapissa hyytymässä, mutta: miten ihmeessä sait sulatettua tummansuklaan ja kerman vesihauteessa niin, ettei seos mennyt tönkiksi! Mulla kävi näin, ja on käynyt joskus ennenkin ... osaatko sanoa missä vika? En ymmärrä mitä teen väärin :)

Nohanna kirjoitti...

Tiitiäinen:
Itselläkin se alussa meni vähän rakeiseksi, mutta kun kuumensin tarpeeksi, seoksesta tuli tasaista. Vettä ei myöskään saisi joutua sekaan.. toivotaan että seuraavalla kerralla onnistuu :)