torstai 26. marraskuuta 2009

Piparkakkutalo

Se on jälleen piparkakkutalojen ja piparien aika käsillä :) Minulla on ilmeisesti sen verran arkkitehdin luonnetta, että innostun aina piparitaloista tosissani. Tämän talon tein koulussa, mutta täytynee vielä kotonakin ryhtyä samaan puuhaan piakkoin.
Suunnittelu ja toteuttaminen vie paljon aikaa, mutta mikäs sen mukavampaa kuin kasata taloa piparintuoksuisessa kodissa vaikka joululauluja kuunnellen :D

Koulussa käytimme talon kokoamiseen isomaltoosi -sokeria, joka pysyy värittömänä kuumennettaessa. Tein samaisesta sokerista myös jääpuikot talon etukulmiin.

13 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Oikkee hiano!

Ebe kirjoitti...

Todella kaunis ja tyylikäs talo. Nuo jääpuikot onkin hyvä idea. Tuolla isomaltoosilla saa kauniisti kasatun talon. Itse vaan en enää kuumia sokereita käytä, kun näpit poltan joka kerta. Pikeerillä ei saa noin siistejä liitoksia, kuorrutetta tulee väkisinkin paljon.

Elli kirjoitti...

Wau, mitä luomuksia täällä on blogi täynnä!

Familia Silanen kirjoitti...

Äh, älytsin kaunis!!! Genial, Perfecto! Fue amor a primera vista pero se me hace la boca agua :)

Noora-sisko

kapu kirjoitti...

Jälleen uusi hieno luomus piparitalosta...

nohanna kirjoitti...

Kiitokset!

Ebe: isomaltoosi on kyllä toimivaa, täytyis ostaa kotiinkin. vaikka turhan vaarallistahan tuo sokerin kanssa leikkiminen on ;) kiinnitätkö itse seinät pelkällä pikeerillä? kestääkö hyvin?

Nooranen: Oon hyvin kiitollinen tästä kommentista, josta ymmärrän hädintuskin ensimmäisen sanan ;D kuulostaa niin hienolta, ettei se voi olla kun positiivista.. espanja ilmeisesti sujuu jo mallikkaasti?

Jael kirjoitti...

Tosi kaunis piparitalo!

Unknown kirjoitti...

Tämä on kyllä tyylikäs! Erilainen positiivisessä mielessä.
Minä kokoan piparijutut paksulla pikeerillä, eikä mitään ongelmia ole ollut.

Anu kirjoitti...

Tosi hieno.

Itse kasaan talot aina sokerilla... se ottaa heti hyvin kiinni eli kattokin pysyy paikallaan eikä putoa. Tosin sormia täytyy varoa, ettei pala :)

nami-hiiri kirjoitti...

Ihana - korkeat talon mallit viehättää ! Jääpuikot ja kaikki hyvää työtä !

sarianne kirjoitti...

tässä on ihana tunnelma! :)

Elsa kirjoitti...

Ihana perus piparkakkutalo, tosi hieno!

Helen kirjoitti...

Kertakaikkiaan Johanna! Todella hieno talo! Just tuollaista kaipaisin tänne kotiin, vaikka tiedän että yks pieni hiirulainen ehkä ei kauaa kattelis sitä kun söis sen :)