sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Macaron


Jälleen yksi macaron -leivoksen erilainen ohje testissä; tämä ohje on ihanasta Channelle et vanille -blogista peräisin ja tuntui toimivan hyvin. Tein kuorista aika isoja, nämä menevät lähes leivoksista, eikä vain pikkumakeasta. Täytteeksi tein voi-tomusokeri-rahka-sitruunamehu -seosta, mutta väliinhän voi laittaa mitä ikinä haluaa, ja kuoret värjätä haluamallaan värillä.

Macaron -leivokset

140 g valkuaista
80 g sokeria
180 g mantelijauhoa
240 g tomusokeria
(2 g suolaa)
(väriainetta)

1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset lähes kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeri edelleen vatkaten. Jos käytät väriä, laita sitä hieman tässä vaiheessa. Älä vatkaa liian kovaksi, riittää, että valkuaisista muodostuu pieniä huippuja, jotka sitten hieman "lösähtävät".
2. Sekoita keskenään mantelijauhot, tomusokeri ja suola. Sihtaa ne käsin lastalla sekoittaen valkuais-sokerimassan sekaan.
3. Pursota massasta pieniä ympyröitä leivinpaperin päälle (ja ripottele niiden pinnalle halutessasi esimerkiksi mantelirouhetta) ja anna niiden kuivahtaa noin puoli tuntia.
4. Paista kuoria +180 asteessa 10-12 minuuttia.
5. Täytä jäähtyneet kuoret mielikuvituksesi mukaan ja säilytä jääkaapissa. Nämä ovat parhaillaan parin päivän päästä.


15 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Herkullisen näköisiä! Näitä on pakko kokella. Harmi kun työ rajoittaa niin pahasti harrastusta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hianon näkösiä, uudella kameralla viel otettu! :)

Anonyymi kirjoitti...

Nämä yllättävät hyvällä maullaan ja kivalla rakenteellaan, vaikka tehdäänkin aika simppeleistä aineksista.. kannatan testausta:)
Masa: ai huomaako jotain eroa muihin kuviin;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania herkkuja! Voikohan näitä pakastaa?

Anonyymi kirjoitti...

Vautsi, miten herkullisen näköisiä:) Jospa tässä kevään korvalla olisi aikaa testailla eri juttuja.... Kiva jos tulet kesällä tänne päin, olisi mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia ja kuulla kokemuksistasi:)

Anonyymi kirjoitti...

Kirsi: Täytyy sanoa, että en ole tietoinen näiden pakastuksenkestävyydestä. Voi olla, että niiden rakenne kärsii, mutta sehän selviäisi kokeilemalla.

Jonna from Hel kirjoitti...

Hieno kuva ja upeita macaroneja!!! C&V-blogi on yksi suosikeistani, täytyisi ehkä itsekin kokeilla macaronien tekoa joku kerta!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kuvia!

Uusimmassa Pirkka-lehdessä luki että täytettyjä macaroneja voisi pakastaa.

Kuinka vaikeaa on saada noin kauniin symmetrisiä leivoksia? Täytyykö olla joku pursotusväline, vai onko taikina niin leviävää että lusikalla laitettu kokkarekin leviää nätiksi?

-Sannakaisa

Anonyymi kirjoitti...

Sanna-Kaisa: Kiitos vinkistä, pakastaminen siis onnistuu! Käytin näitä tehdessäni pursotuspussia, johon leikasin sopivan kokoisen, ehkä 1½ cm:n kokoisen aukon. Uskoisin että näin leivoksiin tulee parempi muoto, mutta on massa sen verran löysää, että se hiukan leviää vielä pellillä. Lusikalla annostellessa vaaditaan ainakin hyvin tarkkaa kättä ;)

Justiina kirjoitti...

Hyvän näköisiä! Näitä macaronseja meinasin testata tässä itsekin joku päivä sillä Pirkassa olleella ohjeella. Saas nähdä onnistuuko, mutta pakkohan se on kokeilla, tietää sitten mistä puhutaan =)

aleksi kirjoitti...

hyvin on sulla onnistunut, mulla tullut aina kauhea näkösiä ja näiden harjottelu tulee vähän kalliiksi ton mantelijauhon takia. kai sitä vois jotain feikkejä testailla normijauholla.

Pia kirjoitti...

Hyvältä näyttävät!

Macaronsleivokset on nimenomaan oivia siitä että kestävät pakastusta erinomaisesti!!!!

kyökkipiika kati kirjoitti...

Aivan ihanan näköisiä!!!!

Nelle kirjoitti...

käytin samaa reseptiä ja onnistuin myös ihan ok - tosin varmaan uuni saattoi olla hippasen liian lämmin ja/tai olisin tarvinnut valkoista karamelliväriä että olisin saanut kauniimman värin omiini. Ehkä joskus kokeilen uudelleen :)

Ava kirjoitti...

Hei! kovasti tekisi mieleni näitä kokeilla, mutta voisitkohan kertoa, että kuinka paljon ainesosia pitää laittaa esim. desilitroissa tai kappalemäärinä (valkuaiset), kun en vaakaa omista