keskiviikko 2. heinäkuuta 2008

Suklaapikkuleivät saksanpähkinöillä


Näitä makoisia pikkuleipiä tein veljeni yo-juhliin aikanaan. Jäi silloin laittamatta blogiin, joten korjaan asian nyt.
Ohje on Jennifer Joycen kirjasta Tarjoile pieniä herkkuja. Sen verran muuntelin ohjetta, että käytin pelkkien saksanpähkinöiden sijaan pähkinäsekoitusta taikinassa.


Taikina:

175 g taloussuklaata pilkottuna
60 g suolatonta voita

175 g vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa
2 kananmunaa
150 g hienoasokeria

1 tl vaniljauutetta
125 g saksanpähkinöitä pilkottuna
(käytin pähkinäsekoitusta)
60 g tomusokeria

1. Sulata suklaa ja voi keskenään vesihauteessa. Anna seoksen hieman jäähtyä.
2. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Vispaa isossa kulhossa munat ja sokeri sähkövatkaimella n. 2 minuutin ajan. Vähennä säkhövatkaimen tehoa ja vispaa joukkoon sulanut suklaa-voi ja vaniljauute.
3. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja hämmennä joukkoon pilkotut pähkinät.
4. Peitä kulho ja anna taikinan olla jääkaapissa ainakin tunti.
5. Muotoile taikinasta 3-4 cm palloja ja kierittele ne tomusokerissa (sokeria saa jäädä pintaan paljon). Siirrä pallot leivinpaperin päälle uunipellille ja litistä niitä hieman kädellä. Paista pikkuleipiä +160 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan ehit, nii käväse mun blogisa kattomasa viesti sulle!

Sulla on kyllä tosi hienoja ja tyylikkäitä tuotoksia täälä, ei voi ku ihastella!

Vaahtera kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain! Hei, onnea kondiittori-opintoihin pääsystä!