Koriste sokerimassaa. Huomaa parketti ;)
lauantai 22. toukokuuta 2010
tiistai 18. toukokuuta 2010
Kaksikerroksinen hääkakku
Tässä kakunaloittajan unelma ;)
Saimme koulussa visioida ja toteuttaa minkälaiset kakut halusimme ja kokeilin tehdä tällaisen amerikkalaistyylisen kaksikerroksisen hääkakun. Tyylilleni uskollisena ;) (Tosin ylitin itseni ja tein ruusujen lisäksi myös pieniä kukkia sinne tänne!)
Kakun pinta ja koristeet on tehty marsipaanista. Marsipaanipinnan alle täytyy levittää kerros voikreemiä, jotta pinnasta tulee tasainen ja marsipaani ei ala vettyä kovin nopeasti. Mitä tasaisempi kreemikerros, sitä parempi lopputulos! Lisäksi valkoista marsipaania ei kannata kaulita kovin ohueksi, jotta kakku ei kuulla läpi.
Kuorrutin kakut erillään ja nostin sitten pienen kakun isomman päälle ja peitin sauman violetilla nauhalla. Alareunasta saa siistin leikkaamalla ylimääräisen marsipaanin n. 1,5 cm päästä kakun alareunasta ja painamalla marsipaanityövälineellä kuviot ylimenevään osaan:
Kakun pinta ja koristeet on tehty marsipaanista. Marsipaanipinnan alle täytyy levittää kerros voikreemiä, jotta pinnasta tulee tasainen ja marsipaani ei ala vettyä kovin nopeasti. Mitä tasaisempi kreemikerros, sitä parempi lopputulos! Lisäksi valkoista marsipaania ei kannata kaulita kovin ohueksi, jotta kakku ei kuulla läpi.
Kuorrutin kakut erillään ja nostin sitten pienen kakun isomman päälle ja peitin sauman violetilla nauhalla. Alareunasta saa siistin leikkaamalla ylimääräisen marsipaanin n. 1,5 cm päästä kakun alareunasta ja painamalla marsipaanityövälineellä kuviot ylimenevään osaan:
torstai 13. toukokuuta 2010
Sokerityö
torstai 6. toukokuuta 2010
Lentokonekakut
lauantai 1. toukokuuta 2010
Focaccia
Taikina
4 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl oliiviöljyä
(½ dl leseseosta)
n. 8 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
oliiviöljyä (ja vettä)
fetakuutioita
punasipulia
mustapippuria
basilikaa
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää leseet jos laitat niitä taikinaan. (Ainahan näitä täytyy yrittää tehdä vähän terveellisemmiksi ;)
2. Lisää muut aineet ja vaivaa taikina hyvin (käsin se vie aikaa ja voimia reilusti), lisää vehnäjauhoja vähitellen sen verran, että taikinasta ei tule liian napakkaa, mutta että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota (esimerkiksi uunissa, joka on säädetty 30-40 asteeseen) puolesta tunnista tuntiin.
3. Painele kohonneesta taikinasta ilmat pois pöytää vasten ja muotoile taikina pienen pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota vielä n. tunti.
4. Kuullota punasipuli oliiviöljyssä pannulla, mausta mustapippurilla.
5. Painele levyyn koloja sormilla, voitele oliiviöljyllä (tai oliiviöljy-vesi-seoksella) ja painele fetakuutiot koloihin. Ripottele pinnalle basilikaa ja punasipulit.
6. Paista uuni keskiosassa +210 asteessa 20-30 min, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti mieluiten tuoreena.
torstai 22. huhtikuuta 2010
Loppurutistus
Pitkän hiljaisuuden päätteeksi palkitsen uskolliset lukijani reseptillä ;) Viimeisiä hetkiä viedään koulumaailmassa ja sen kunniaksi on pakerrettu kolme päivää loppunäytön parissa.

Pohja mielesi mukaan, esim. 200 g keksimuruja ja 50 g sulaa voita tai kääretorttupohja.
Itse tein tähän kakkuun brownie-tyylisen suklaa-pähkinäpohjan, jonka leikkasin pienemmäksi kuin kakku, jolloin se ei näy ulospäin lainkaan.
Täyte
200 g mangososetta
3 keltuaista
60 g tomusokeria
6 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
300 g kermaa
200 g tuorejuustoa (esim.mascarpone)
sitruslikööriä maun mukaan
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi valkosuklaa.
2. Laita mangosose, keltuaiset ja tomusokeri kattilaan ja kuumenna +84 asteeseen (eli kunnes keltuaiset saostuvat).
3. Lisää kuumaan seokseen rouhittu valkosuklaa ja lionneet liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä +30 asteiseksi.
4. Keitetyn kreemin jäähtyessä vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, notkista tuorejuusto ja sekoita nämä keskenään.
5. Lopuksi kaada jäähtynyt kreemi kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen, ettei muodostu kokkareita. Mausta halutessasi sitrusliköörillä.
6. Kaada seos pohjan päälle irtopohjavuokaan tai kakkurenkaaseen. (Tee pintaan kuvio raapalla.)
7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele mieleiseksesi.
Värjäsin keltaisella värillä kylmähyytelöä (ammattilaisten tuote) ja levitin kakun pinnalle. Hedelmät käsittelin kuumahyytelöllä ennen pinnalle laittoa. Kotioloissa hyytelösokerista tehty seos käy tähän tarkoitukseen. Sivuille tein vielä valkosuklaasta laatat, jotka laitoin voikreemillä kiinni.

Mango-valkosuklaahyydykekakku (12 h)
Pohja mielesi mukaan, esim. 200 g keksimuruja ja 50 g sulaa voita tai kääretorttupohja.
Itse tein tähän kakkuun brownie-tyylisen suklaa-pähkinäpohjan, jonka leikkasin pienemmäksi kuin kakku, jolloin se ei näy ulospäin lainkaan.
Täyte
200 g mangososetta
3 keltuaista
60 g tomusokeria
6 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
300 g kermaa
200 g tuorejuustoa (esim.mascarpone)
sitruslikööriä maun mukaan
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi valkosuklaa.
2. Laita mangosose, keltuaiset ja tomusokeri kattilaan ja kuumenna +84 asteeseen (eli kunnes keltuaiset saostuvat).
3. Lisää kuumaan seokseen rouhittu valkosuklaa ja lionneet liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä +30 asteiseksi.
4. Keitetyn kreemin jäähtyessä vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, notkista tuorejuusto ja sekoita nämä keskenään.
5. Lopuksi kaada jäähtynyt kreemi kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen, ettei muodostu kokkareita. Mausta halutessasi sitrusliköörillä.
6. Kaada seos pohjan päälle irtopohjavuokaan tai kakkurenkaaseen. (Tee pintaan kuvio raapalla.)
7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele mieleiseksesi.
Värjäsin keltaisella värillä kylmähyytelöä (ammattilaisten tuote) ja levitin kakun pinnalle. Hedelmät käsittelin kuumahyytelöllä ennen pinnalle laittoa. Kotioloissa hyytelösokerista tehty seos käy tähän tarkoitukseen. Sivuille tein vielä valkosuklaasta laatat, jotka laitoin voikreemillä kiinni.
Leivokset: suklaaleivos ja omenaleivos
Kakkuja: kermahedelmäkakku, gluteeniton ja maidoton marsipaanikakku, voileipäkakku (pasteijat näkyy taustalla)
Tunnisteet:
hyydytetyt kakut,
koulu,
makeat leivonnaiset,
täytekakut
maanantai 29. maaliskuuta 2010
Israel -fiilistelyä
Tässä vähän maistiaisia helmikuun Israelin reissulta.
Marketelämä siellä oli jotain vallan huippua!
Marketelämä siellä oli jotain vallan huippua!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)