lauantai 1. toukokuuta 2010

Focaccia


Taikina

4 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl oliiviöljyä
(½ dl leseseosta)
n. 8 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

oliiviöljyä (ja vettä)
fetakuutioita
punasipulia
mustapippuria
basilikaa

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää leseet jos laitat niitä taikinaan. (Ainahan näitä täytyy yrittää tehdä vähän terveellisemmiksi ;)
2. Lisää muut aineet ja vaivaa taikina hyvin (käsin se vie aikaa ja voimia reilusti), lisää vehnäjauhoja vähitellen sen verran, että taikinasta ei tule liian napakkaa, mutta että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota (esimerkiksi uunissa, joka on säädetty 30-40 asteeseen) puolesta tunnista tuntiin.
3. Painele kohonneesta taikinasta ilmat pois pöytää vasten ja muotoile taikina pienen pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota vielä n. tunti.
4. Kuullota punasipuli oliiviöljyssä pannulla, mausta mustapippurilla.
5. Painele levyyn koloja sormilla, voitele oliiviöljyllä (tai oliiviöljy-vesi-seoksella) ja painele fetakuutiot koloihin. Ripottele pinnalle basilikaa ja punasipulit.
6. Paista uuni keskiosassa +210 asteessa 20-30 min, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti mieluiten tuoreena.

2 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Nam, tässä on kaikkea mistä tykkään. Nyt pari palaa ruudun läpi, eikös vain :D

nohanna kirjoitti...

Ole hyvä vain! ;) oli kyllä ihan maittavaa settiä..