sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Jouluiset leivokset

Kehittelin tällaisen joululta maistuvan leivoksen, joka sopisi hyvin vaikka pikkujoulutarjoiluihin. Meillä olikin tänään hyvin jouluinen päivä: riisipuuroa, joululeivoksia, pipareita, kynttilöitä. Mitä vielä, niin, kavereita :)




En hoksannut taas ottaa minkäänlaisia selventäviä vaihekuvia näiden teosta, mutta toivottavasti tästä kirjallisesta materiaalista ymmärtää tarpeeksi. Tällä ohjeella leivoksia tulee 6 kpl.

Pohja

75 g pipareita
50 g margariinia
½ dl Valion Hehku-glögiä

Täyte

2 dl Flora vanillaa
1 dl rahkaa
75 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
2 rkl glögiä

Kiille

1 ½ dl Valion Hehku-glögiä
2 liivatelehteä
tilkka vettä

1. Jos et omista leivosmuotteja, kuten minä, tee leivoksille muotit kalvosta. Käytin apuna pientä rengasmuottia, jonka koon mukaan tein kalvosta "putkia", joihin kokosin leivokset.
2. Murskaa pohjan piparit hienoksi muruksi, sulata margariini ja sekoita ne sekä glögi keskenään tasaiseksi massaksi. Tee massasta leivinpaperin päälle melko ohut levy. Ota levystä leivoskalvojen pohjan kokoisella muotilla ympyröitä 6 kpl. Laita kalvoputket pohjien ympärille.
3. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää sekaan rahka ja sulatettu valkosuklaa.
4. Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuumenna glögi kuumaksi ja liuota liivatteet sen sekaan. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muun täytteen joukkoon.
5. Kaada täytettä leivoskalvojen sisään pohjan päälle melko paksu kerros. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
6. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna tilkka vettä esim. mikrossa ja liuota liivatteet siihen. Kaada glögi liivatteen sekaan koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä jonkun aikaa ja kaada se varovasti leivosten pinnalle.
7. Anna kiilteen hyytyä kunnolla jääkaapissa, ennenkuin poistat kalvot leivosten ympäriltä.
8. Koristele halutessasi vielä esimerkiksi valkosuklaalla.

10 kommenttia:

sarianne kirjoitti...

täytyy sanoo et vakuutuin tuosta leivoksen veistoksellisuudesta syvästi :) varmasti hyvää!!

kyökkipiika kati kirjoitti...

Voi taivas, miten IHANAN näköiset leivokset!! Ja nuo aineksetkin ovat aivan kuolattavan herkullisen kuuloiset!

Nohanna kirjoitti...

Voi kiitoskiitos! Ja nämä oli makoisia, suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita..niin kauniita:)

Justiina kirjoitti...

Voi miten herkullisen näköisiä!! Linkitän sinut, että löydän tänne uudestaankin! =)

Rouva herkkusuu kirjoitti...

Nam, onpa herkullisen näköiset!
Linkitän sinut jos sopii!

Nohanna kirjoitti...

Kiitti, Justiina ja Rouva herkkusuu: saa linkittää!

Merja kirjoitti...

Nämä on ihanan yksinkertaisesti ja tyylikkäästi koristeltu. Näyttää tosi hyvältä :) Tuo glogikiille on mielenkiintoinen! Pitäis kokeilla itsekkin sellaista.

Anonyymi kirjoitti...

hei, haluaisin kokeilla vaihteeksi hyydykekakkujen tarjoilua valmiina annospaloina niinkuin tässä. kiitos inspiraatiosta! millaista kalvoa olet käyttänyt itse askarreltuina muotteina?

nohanna kirjoitti...

Näissä oli kyllä melkoinen näpertely, tein ihan tavallisesta piirtoheitinkalvosta "muotit", teippasin palat ympyräksi. Parempaa tähän tarkoitukseen olisi varmasti vahvempi leivontatarvikekaupoissa myytävä reunakalvo.