keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Kaurapikkuleivät



Taikina:

2 dl sokeria
200 g margariinia tai voita

3 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna

1. Vatkaa sokeri ja pehmeä (ei sula) margariini/voi vaahdoksi. Lisää vatkaten joukkoon kananmuna.
2. Sekoita keskenään loput ainekset ja lisää vaahdon joukkoon.
3. Anna taikinan levätä jääkaapissa ainakin tunnin verran.
4. Kauli taikina n. ½ cm paksuiseksi levyksi ja ota levystä haluamallasi muotilla paloja leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä + 180 asteessa noin 10 minuuttia. Nämä pikkuleivät eivät juurikaan leviä pellillä.


4 kommenttia:

Ent-tu kirjoitti...

Kauniita! :)

Ebe kirjoitti...

Kivan näköisiä ja varmasti herkkua. miltäköhän maistuisi taikinaan pienillä suklaahippusilla lisättynä :)

Nohanna kirjoitti...

Kiitos Ent-tu ja Ebe! Ebe, suklaahan voi vain parantaa asiaa kuin asiaa, joten se olisi varmasti nannaa :D Täytyykin laittaa kokeilulistalle.

Anonyymi kirjoitti...

Etin netistä kaurapikkuleipä ohjetta ja tänne jouduin :D Hyvä ohje oli ja nyt Mikun kanssa syödään näitä :D Kiitoos :D

-Make ja Miku