perjantai 3. lokakuuta 2008

Dallaspullat


Heipat taas! Kone on hieman temppuillut, joten päivityksiä on tullut harvakseltaan. Nyt täytyy laittaa pullan ohje, koska tämä on ehkä elämäni ensimmäinen kerta, kun tekemäni pullat oikeasti onnistuivat! Näitä voisi pistellä useammankin, jos ei olisi herkkulakko meneillään ;)
Taikinan ohje on Suomen Hiivan sivuilta.

Taikina

5 dl maitoa tai vettä
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 ½ dl sokeria
14-16 dl vehnäjauhoja
175 g margariinia tai voita

(ei, tähän ei tule kananmunia)

Väliin

100 g voita
200 g maitorahkaa
1 dl sokeria
3/4 dl vaniljakreemijauhetta
2 munaa

Pinnalle

kananmunaa
raesokeria
(täytettä)

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää sekaan suola, kardemumma, sokeri ja osa vehnäjauhoista.
3. Lisää jauhojen määrää pikkuhiljaa, vaivaa taikinaa käsin ja lisää loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini taikinaan.
4. Vaivaa taikinaa hyvin, jotta saat syntymään hyvän sitkon. Kun taikina alkaa irrota astian reunoista, se on valmista. Varo, ettet tee taikinasta liian kovaa.
5. Anna taikinan levätä lämpimässä, vedottomassa paikassa peitettynä noin puoli tuntia.
6. Valmista täyte: Pehmitä voita hieman (ei juoksevaksi) ja lisää muut aineet sekaan.
7. Kauli taikinasta vehnäjauhojen avulla kaksi n. 30 x 50 cm levyä. Levitä täytettä rullalle pieni kerros ja rullaa levy leveämmältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Jätä saumakohta rullan alle.
8. Leikkaa rullista terävällä veitsellä n. 2 cm levyisiä paloja ja aseta ne paperisiin pullavuokiin pellille.
9. Anna pullien kohota vielä ainakin 15 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla ja laita pinnalle raesokeria reilusti. Jos teet täytettä enemmän, voit koristella sillä pinnan.
10. Paista pullia + 225 asteessa noin 15 minuuttia.


1 kommentti:

Kirsi kirjoitti...

Nämä pullat ovat varmaan jo ainakin vuoden olleet kokeilulistallani, koskahan niitä saan tehtyä...
Näyttävät upeilta!!