perjantai 10. lokakuuta 2008

Perunarieska




Taikina

5 dl perunamuusia
2 dl vettä
10 g hiivaa
½ dl oliiviöljyä
1 muna
1-2 tl suolaa
3 dl sämpyläjauhoja
n. 3 dl ohrajauhoja

1. Valmista perunamuusi. Anna sen jäähtyä. (Tämä on hyvä tapa käyttää tähteeksi jäänyt muusi) Lisää sekaan kädenlämpöinen vesi. Murusta hiiva joukkoon.
2. Lisää öljy, suola, muna ja jauhot ja sekoita massa tasaiseksi.
3. Muotoile taikinasta ensin pyöreitä paloja ja kauli ne sitten noin ½ cm vahvuisiksi. Pistele rieskoihin haarukalla reikiä.
4. Paista rieskoja +250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin ruskean sävyn.
5. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.

Ei kommentteja: