Tällainen kakku matkasi pikkuprinssin ristiäisiin. Aika pitkä tovi vierähtikin jo edellisen täytekakun tekemisestä, mutta näin kevättä kohti mennessä niitä taitaa tulla hiukkasen enemmän. Koulussakin teimme tänään ihka ensimmäiset täytekakut! Tosin tämä kakku on ihan kotosalla tehty.. ja tilaajat sanoivat, että oli parasta kakkua, mitä ovat syöneet. Voisiko rohkaisevampaa palautetta saada :)
5. Kokoa kakku "väärinpäin" takaisin vuokaansa. Kostuta haluamallasi nesteellä ja täytä mango-persikkatäytteellä.Täytekkakkupohja (n. 25 hlö)
6 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi käsin sekoittaen.
3. Voitele 26 cm kakkuvuoka ja jauhota se. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua +175 asteessa noin tunti.
Väliin
250 g rahkaa
4 dl vispikermaa
2 purkkia mangososetta (semper)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
200 g säilykepersikoita pieninä paloina
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko persikat kuutioiksi.
2. Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka ja sokerit, sekä mangosose.
3. Sulata liivatteet kattilassa pieneen vesitilkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan hyvin sekoittaen.
4. Lisää viimeisenä persikat ja sekoita seos tasaiseksi.
6 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilän läpi käsin sekoittaen.
3. Voitele 26 cm kakkuvuoka ja jauhota se. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua +175 asteessa noin tunti.
Väliin
250 g rahkaa
4 dl vispikermaa
2 purkkia mangososetta (semper)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
200 g säilykepersikoita pieninä paloina
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko persikat kuutioiksi.
2. Vaahdota kerma, lisää joukkoon rahka ja sokerit, sekä mangosose.
3. Sulata liivatteet kattilassa pieneen vesitilkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan hyvin sekoittaen.
4. Lisää viimeisenä persikat ja sekoita seos tasaiseksi.
6. Kumoa lautaselle ja koristele kakku. Jos laitat päälle marsipaania, kuten minä tein, levitä sen alle ohut kerros kermaa tai voikreemiä. Kakun koristeet on myös tehty marsipaanista.