lauantai 6. maaliskuuta 2010

Kirsikka-suklaatorttu

Kävimme siskoni kanssa Lappeenrannan Aleksandra -kahvila-konditoriassa ja sen reissun innoittamana loihdimme tämän tortun, johon otimme vaikutteita valikoimaan kuuluneesta marjatortusta.




Pohja

2 kananmunaa
1 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
3 rkl kermaa

Kostutukseen

sokerivettä/mehua (+rommiaromia)

Päälle

150 g kirsikkahilloa
2 dl kermaa
1 dl rahkaa
3 dl vettä
n. 100 g vaniljakreemijauhetta

Pinnalle

100 g suklaata ja tilkka öljyä
vadelmia ja keksejä koristeeksi

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita varovasti. Lisää viimeisenä kerma.
2. Kaada massa voideltuun kakkuvuokaan (käytin kukan mallista) ja paista pohjaa + 175 asteessa noin 15 minuuttia. (riippuen pohjan paksuudesta)

3. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta jäähtynyt pohja ja levitä pinnale kirsikkahillo.

4. Tee täyte: vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi (vaniljakreemi sakeuttaa sitä lisää, joten älä vatkaa täyteen tilavuuteen) ja lisää joukkoon rahka. Sekoita veden joukkoon vaniljakreemijauhe ja lisää seos kerma-rahkan joukkoon.
5. Levitä täyte hillon päälle keoksi.
6. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita joukkoon öljy. Kaada suklaa kakun päälle ja levitä sitä tarvittaessa. Koristele mieleiseksesi.

15 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

oli parempaa kun alexandran torttu! tositositosi hyvää! :)

Tintsu kirjoitti...

Heiiiii ompa ihanan näköistä herkkua<3

Jani kirjoitti...

Vähän erilainen kuin teikäläisen luomukset yleensä, meinaan aikas räiskyvä.

Jani kirjoitti...

Aaaaa, se olikin joku yhteisrojekti. Sehän selittääkin kaiken:D

nohanna kirjoitti...

Hahha, jani :D taisin kyllä sählätä pällisen ihan ite, myönnettäköön. Loma saa ihmeitä aikaan ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on upean näköinen torttu! Näyttää yhtä aikaa raikkaalle ja makealle :) Ei tuossa sähläystä näy, vaan rentoa luovuutta. Sinulla on muuten todella kiva blogi ja hienoja leivonnaisia teet. Olet kyllä oikealla alalla. Käyn täällä aina silloin tällöin katselemassa kuvia, mutta nyt vasta jätän kommenttia. Terv. Anna

Pioni kirjoitti...

Onpas mahtavan näköinen. Tuosta kun saisi pienen palan...

kapu kirjoitti...

Ei vaan näkönen, myös maukas...

Nooranen kirjoitti...

Wau! Rohkea!!! I like it +++++++
Noora

Heidi - Suklaamarenki kirjoitti...

Aivan ihanan näköistä :)

nohanna kirjoitti...

Kiitoksia kaikki! Joo tää on hyvin epätyypillistä minua ;D

Sarianne kirjoitti...

siskon ruoka-ainevarastot on kehittyny jo siihen pisteeseen et niistä sai tämmösen aikaan :D kovan potkimisen tulosta ;)

Anonyymi kirjoitti...

Miten ihmeessä olen ohittanut tällaisen kirsikka-suklaa-herkun! Kiva koristelu. Terv. nami-hiiri

Rouva herkkusuu kirjoitti...

Ui jui, ja taatusti on hyvää

Noora kirjoitti...

Oih, ihanaa! :)