sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Hehkutus

Kai sitä on täälläkin hehkutettava, leipomisen puutteessa ;)
Saimme nimittäin eilen mitalit kaulaan luokkakaverini kanssa Porissa järjestetyssä Rinkeli Grand Prix -nimeä kantavassa leipuri-kondiittoriopiskelijoiden sm -mittelössä.


Pronssi oli suuri ylläri meille, sillä kaikenlaista pientä erhettä ja kömmähdystä mahtui viisituntiseen, jonka aikana valmistimme 4 tuotetta: vapaavalintaisen ja pakollisen konditoriatuotteen, sekä vapaavalintaisen ja pakollisen leipomotuotteen. Pakolliset tuotteet olivat kaikille 11 kilpailijaparille samat ja ne julkaistiin perjantai-iltana järjestetyssä tilaisuudessa. Siinä meni sitten aamuyön puolelle toimintasuunnitelmaa laatiessa ja pähkäillessä ja mittaillessa ja laskiessa ja pikkuveljelle soitellessa ;)

Vapaavalintaisena konditoriatuotteena teimme limellä ja inkiväärillä maustetun Suklaagalaksi -nimisen kakun, jonka toteuttamisesta olin päävastuussa. Tässä koeversio koulussa tehtynä:Vapaavalintainen leipomotuotteemme oli karpalowienerit, jotka kilpakaverini lähinnä toteutti. (Tämäkin koulussa tehtynä, sillä kilpailussa tuli keskityttyä kuvaamisessa lähinnä muiden tekeleisiin. Mistä lie johtuisi.)Pakollisena konditoriatuotteena piti valmistaa kaksi valkoista marsipaanikakkua varustettuna leipuriliiton logolla ja sinivalkoisella nauhalla, sekä alareunan pursotuksilla. Sisälle piti valmistaa vaniljakreemistä ja kasvirasvasekoitteesa massa ja maustaa lakkaliköörillä. Kreemiä ja lakkahilloa tuli sisälle renkaiksi pursotettuna, jolloin se näkyy leikkauspinnassa kivasti.Pakollisena leipomotuotteena oli punttipullat täytettynä omena-kanelitäytteellä. Niistä en ottanut kuvaa ollenkaan. Mutta tässä muutama maistiainen vapaavalintaisista tuotteista esillä: (kuvanlaatu on vähän kehno, pahoittelen)


16 kommenttia:

Ylpeä sisko kirjoitti...

Huippua!! Onnea :)))

Pioni kirjoitti...

Kyllä tuota tohtii hehkuttakki. Onnea olette varmasti voittonne ansainneet!

Yaelian kirjoitti...

Paljon onnea hienon saavutuksen johdosta!

Ruusumamma kirjoitti...

Sylin täydeltä ONNEA!!!!!
Siitä se ura lähtee huimaa vauhta nousuun!!!

nohanna kirjoitti...

Kiitoksia paljon! :)

Katrin kakun Katri kirjoitti...

Jee jee jee mahtava suoritus ja super kaunis se suklaakakku =O))

Ebe kirjoitti...

Onneksi olkoon! Aivan mahtava juttu :D

nöyrä pikkuveli kirjoitti...

Ei huonosti, joutuu melkeen syttymään!

nohanna kirjoitti...

Kiitos Ebe!!

Hahha :D nöyrän pikkuveljen avulla tuli tuokin mitali. miten muuten ois osattu laskea sinivalkoisen marsipaaniympyrän piiri??

Mimmi M kirjoitti...

Onneksi olkoon hienosta saavutuksesta. Voitko hieman valottaa millaisia ovat punttipullat? herkullen näköisiä kaikki kuvissa olevat.

kapu kirjoitti...

Paljon onnea ja jatkumaa menestykselle.Siitä se ura "urkenee".Kyllä Sä osaat....

nohanna kirjoitti...

Kiitti!!

Mimmi M: tästä osoitteesa http://kuvaboxi.fi/julkinen/2e5vs+minnami-rinkeli-gran-prix-2010-pori.KBN.html löytyy lisäkuvia tuotteista, meikän kakkukin on sinne näköjän päässyt.. :)

Nooranen kirjoitti...

Wau !!!!!
Sie oot paras. :)

Halauksia Nooralta

Tmi Sami Silanen kirjoitti...

Makeeta! Oot hirmu huippu!

Tervetuloa takas Suomeen!

Katri kirjoitti...

You have an axcellent blog with such good ideas and receipes (although I do not understand every detail). And congrats for the medal!

Minna kirjoitti...

Kauniita kakkuja! Hienoa, Onnea! :)