Teimme ystäväni kanssa hänen äitinsä syntymäpäiväjuhliin tällaisen sydämenmuotoisen pätkiskakun. Resepti on Myllyn Parhaan. Ei hassumpaa! ;)
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
(käytimme ranskankermaa ja maitoa)
6 patukkaa pätkistä
3 kananmunaa
Kuorrutus
200 g tummaa suklaata
100 g voita
Pinnalle
pätkisrouhetta ja tomusokeria
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Paloittele pätkikset ja lisää ne sulatetun rasvan joukkoon. Lisää sekaan jogurtti ja kananmunat, sekä kuivat aineet. Vältä sekoittamasta liikaa, jottei taikina sitkisty.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista +175 asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku kuumana pois vuoasta.
4. Sulata kuorruutteen suklaa ja voi mikrossa tai varovasti liedellä koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
5. Koristele vielä esimerkiksi pätkisrouheella ja tomusokerilla.
4 kommenttia:
Näyttää aika suklaiselta!
hieno lautanen! :) kakkukin näyttää aika suussasulavalta.. :p
Hei!
Olisin tiedustellut sinulta kakkujen tilaus mahdollisuutta, olisinko saanut sinun s.postiosoitteesi?
Ei hassumman näkönenkään...sano
Lähetä kommentti