perjantai 1. tammikuuta 2010

Lihapasteijat

Valmiista pakastetaikinoista saa helposti ja nopeasti suolaisia ja makeita tarjottavia täytteitä vaihtelemalla ja malleja muuntelemalla. Tein pakasteeseen joululta jääneestä lehtitaikinasta jauheliha-riisitäytteisiä pasteijoita.




Taikina

10 kpl valmiita lehtitaikinalevyjä sulatettuna

Täyte

200 g jauhelihaa ruskistettuna ja maustettuna
1 dl keitettyä riisiä
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna sitomaan täyte
suolaa

Voiteluun

kananmunaa

1. Valmista mieleisesi täyte.
2. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä kahtia.
3. Levitä täytettä nokare neliön keskelle, voitele munalla kaksi sivua, jotta kolmiomainen pasteija pysyy kiinni. Taita kolmioiksi ja painele reunat huolella kiinni.
4. Voitele kananmunalla (ja ripottele pinnalle juustoraastetta).
5. Paista +225 asteessa 10-15 minuuttia.

5 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Oikein hyviä oli varsinkin lämpiminä.

Nooranen kirjoitti...

äh...ny tois ollut hyvä olla paikanpäällä ;)


plots plots plots

Sirpa kirjoitti...

Monia upeita kakkuja täällä blogissasi. Ja nämä pasteijatkin. NAM!

nohanna kirjoitti...

Kiitti!

Nooranen: Jos ei olla paikanpäällä niin tuodaan paikanpäälle ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oli ne maukkaita