perjantai 8. tammikuuta 2010

Pätkiskakku suklaakuorrutteella

Teimme ystäväni kanssa hänen äitinsä syntymäpäiväjuhliin tällaisen sydämenmuotoisen pätkiskakun. Resepti on Myllyn Parhaan. Ei hassumpaa! ;)



Pohja

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta

150 g sulatettua voita

2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
(käytimme ranskankermaa ja maitoa)

6 patukkaa pätkistä

3 kananmunaa


Kuorrutus

200 g tummaa suklaata
100 g voita


Pinnalle

pätkisrouhetta ja tomusokeria

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Paloittele pätkikset ja lisää ne sulatetun rasvan joukkoon. Lisää sekaan jogurtti ja kananmunat, sekä kuivat aineet. Vältä sekoittamasta liikaa, jottei taikina sitkisty.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista +175 asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku kuumana pois vuoasta.
4. Sulata kuorruutteen suklaa ja voi mikrossa tai varovasti liedellä koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
5. Koristele vielä esimerkiksi pätkisrouheella ja tomusokerilla.




4 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Näyttää aika suklaiselta!

Sarianne kirjoitti...

hieno lautanen! :) kakkukin näyttää aika suussasulavalta.. :p

Annukka kirjoitti...

Hei!
Olisin tiedustellut sinulta kakkujen tilaus mahdollisuutta, olisinko saanut sinun s.postiosoitteesi?

kapu kirjoitti...

Ei hassumman näkönenkään...sano