Valmiista pakastetaikinoista saa helposti ja nopeasti suolaisia ja makeita tarjottavia täytteitä vaihtelemalla ja malleja muuntelemalla. Tein pakasteeseen joululta jääneestä lehtitaikinasta jauheliha-riisitäytteisiä pasteijoita.
Taikina
10 kpl valmiita lehtitaikinalevyjä sulatettuna
Täyte
200 g jauhelihaa ruskistettuna ja maustettuna
1 dl keitettyä riisiä
1 dl juustoraastetta
1 kananmuna sitomaan täyte
suolaa
Voiteluun
kananmunaa
1. Valmista mieleisesi täyte.
2. Leikkaa lehtitaikinalevyt keskeltä kahtia.
3. Levitä täytettä nokare neliön keskelle, voitele munalla kaksi sivua, jotta kolmiomainen pasteija pysyy kiinni. Taita kolmioiksi ja painele reunat huolella kiinni.
4. Voitele kananmunalla (ja ripottele pinnalle juustoraastetta).
5. Paista +225 asteessa 10-15 minuuttia.
5 kommenttia:
Oikein hyviä oli varsinkin lämpiminä.
äh...ny tois ollut hyvä olla paikanpäällä ;)
plots plots plots
Monia upeita kakkuja täällä blogissasi. Ja nämä pasteijatkin. NAM!
Kiitti!
Nooranen: Jos ei olla paikanpäällä niin tuodaan paikanpäälle ;)
Oli ne maukkaita
Lähetä kommentti