perjantai 18. joulukuuta 2009

Grissinit

Glorian ruoka&viini -lehdestä (7/2009) nappasin ohjeen näihin maittaviin pikkusuolaisiin.
Ihan kaikkia ainesosia ei löytynyt omasta opiskelijaruokavarastosta, joten sovelluskykyä vaadittiin ;) Suluissa itse käyttämäni ainekset.




Grissinit eli italialaiset leipätikut

5 dl maitoa (vettä)
1/4 pkt hiivaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 dl basilikaa hienonnettuna (kuivattua timjamia)
100 g parmesaanijuustoa raasteena (juusto oli jotakin pastajuustoa)
(3 valkosipulinkynttä)

Lisäksi

½ dl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa (en käyttänyt)
parmesaanijuustoa raasteena

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Sekoita joukkoon suurin osa vehnäjauhoista (n. 10 dl) ja alusta taikina huolella hyvän sitkon aikaansaamiseksi.
3. Lisää suola ja oliiviöljy, sekä basilika ja 3/4 raastetusta parmesaanista ja jatka vaivaamista. Jos laitat taikinaan valkosipulia, lisää myös se tässä vaiheessa.
4. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota noin tunnin verran.
5. Paina taikina kokoon ja jaa se 4 osaan. Kauli kukin taikinapala 15x25 cm:n kokoiseksi levyksi ja leikkaa pituussuunnassa 8 suikaleeksi. Pyörittele/rullaa suikaleet uunipellin pituisiksi tangoiksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota vielä puolisen tuntia.
6. Voitele kohonneet grissinit oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta sekä suolaa.
7. Paista + 225 asteesa 15-20 minuuttia, 2 peltiä kerrallaan, kunnes tikut saavat hieman väriä. Jos uunisi ei ole kiertoilmauuni, vaihda peltien paikat paistoajan puolessa välissä. Parhaillaan nämä naposteltavat ovat tuoreina.

3 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Samalla ohjeella olen myös tehnyt. Tykkäsin kovasti. Kaunis kuva :)
Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Mitäs nää ovat?

nohanna kirjoitti...

Joo nää oli maittavia! Vaikkakin aika pitkään menee tehdessä..

Leipätikkuja siis.