sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Suklaamacaronit

Jälleen koulussa tehtyä. Kotona leipominen on jäänyt aika vähiin ajan ja syöjien puutteessa, mutta toivottavasti joulunaikaan saa asiaa korjattua :)Suklaamacaron

185 g tomusokeria
185 g mantelijauhoja

30 g kaakaojauhetta

2 x 75 g valkuaista

200 g (siro)sokeria

pari tippaa punaista elintarvikeväriä


1. Sekoita keskenään siivilöity tomusokeri, mantelijauhot ja kaakaojauhe.
2. Vatkaa 75 g valkuaista (huoneenlämpöistä) kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri. Vatkaa niin, että massaan muodostuu huippuja. Lisää punainen väriaine ja sekoita se tasaiseksi.
3. Lisää tomusokeri-manteliseokseen toinen 75 g valkuaista(ei vaahdotettuna). Yhdistä kaksi seosta keskenään varovasti nuolijalla sekoittaen.
4. Pursota massasta leivinpaperille tai silikonialustalle pyöreitä n.2 € kolikon kokoisia leivoksia. (Käytin 8 mm pyöreää tyllaa)
5. Anna macaronien olla uunin lämpiämisen ajan pellillä huoneenlämmössä, jotta niihin muodostuu pieni kuori pintaan.
6. Paista 170 asteessa noin 10-12 minuuttia.
7. Anna macaronien jäähtyä ja täytä ne mieleiselläsi täytteellä, esimerkiksi valmiilla suklaatäytteellä tai hilloilla.

Ohje on peräisin ranskankielisestä kirjasta, joka on täynnä macaron -reseptejä. Lisään kirjan nimen, kunhan saan sen selville..


Tein macaroneja myös valmiista jauheesta, johon lisätään vain vesi ja väriaine. Helppoa ja nopeaa, mutta maku ei ollut ihan samaa luokkaa, kuin alusta asti itse tehdyissä. Tosin onnistuminen sitäkin varmempaa ;) Tässä sitruuna- ja vadelmamacaroneja.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä sellaista valmista jauhetta saa? Ja minkä hintaista se on? :)

Sarianne kirjoitti...

aika täydellisiä! :) Joulua odotellessa... hih.

nohanna kirjoitti...

Nyt en uskalla varmaksi sanoa, mistä sitä oli koululle tilattu, mutta muistelisin, että Robertsilta. Tietääkseni sitä ei myydä ainakaan vielä missään marketeissa, eli sitä ei ole saatavilla kuin ammattilaisille.

Sarianne, se on kohta :)))

Makea maa kirjoitti...

Wau miten tasaisen kauniita! Itse olen kokeillut jo kolmeen kertaan kotona, eikä yksikään erä ollut kuvaamisen arvoinen.

kapu kirjoitti...

Oi miten upeita ja maukkaita, muistan viime kerrasta...

Anonyymi kirjoitti...

Yhdet parhaimmista mitä olen kotitekoisina nähnyt. Macarons kaikessa yksinkertaisuudessaan on vaikea tekoinen.

Katrin kakun Katri kirjoitti...

Hyvän näkösiä, ihan pro meiniki näissä =O)))

Anonyymi kirjoitti...

itse tein koulussa macaroneja itsetehdystä massasta. värjäsin sen ja värin lopputulos oli naurettavan kamala. tuleeko massan väristä parempi valmisjauheesta tehtynä? koululle ei ole tilattu valmisjauhetta!

nohanna kirjoitti...

Valmisjauhe itsessään on vain mantelin väristä, mutta olen värjännyt nuo keltaiset ja punaiset macaronit robertsin jauheväreillä, jotka tulivat jauheen mukana.. se ainakin tuntuu toimivan hyvin. Noissa itsetehdyissä suklaisissa laitoin perusmassan sekaan hieman punaista nestemäistä elintarvikeväriä, kuten ohjeessa neuvottiin.. kaakaojauheen kanssa lopputuloksesta tuli hyvä väri. On nämä kyllä oma taiteen lajinsa :D

Anonyymi kirjoitti...

selkis! Ja totta, taidetta=)

Mia kirjoitti...

Olen ohjeidesi mukaan tehnyt jo usemman kerran macaroneja! Ne ovat hurjan hyviä.
Olen juuri aloittanut oman blogin pitämisen. Saisinko linkittää sinut sinne? Sinulla on niin paljon mielenkiintoisia ohjeita :)