Tein synttäreilleni edellisestä valkosuklaa-lime -kakusta muunnelman: pohjaksi tein mantelipohjan, jonka ohje on Maku -lehden sivuilta ja päälle passion-mango kiilteen.
Pohja toimi tosi hyvin ja sillä saa kivaa vaihtelua hyydykekakkuun.
Pohja toimi tosi hyvin ja sillä saa kivaa vaihtelua hyydykekakkuun.
Pohja
1 pötkö (150 g) mantelimassaa
2 munaa
40 g voita
1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Pingota leivinpaperi Ø 24 sentin irtopohjavuokaan ja voitele vuoka.
2. Raasta mantelimassa kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi (30–40 sekuntia).
3. Vatkaa munat mantelimassan kanssa vaahdoksi.
4. Sulata voi ja vatkaa se lämpimänä muna-mantelimassaseokseen.
5. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Kiille
100 g (Semper) -mangososetta
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
3 passionhedelmän sisus
3 liivatetta
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Mittaa kaikki muut aineet paitsi liivate kattilaan ja kiehauta.
3. Ota kattila liedeltä ja sekoita liivate kuumaan seokseen.
4. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja kaada varovasti hyytyneen täytteen päälle.
1 pötkö (150 g) mantelimassaa
2 munaa
40 g voita
1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Pingota leivinpaperi Ø 24 sentin irtopohjavuokaan ja voitele vuoka.
2. Raasta mantelimassa kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi (30–40 sekuntia).
3. Vatkaa munat mantelimassan kanssa vaahdoksi.
4. Sulata voi ja vatkaa se lämpimänä muna-mantelimassaseokseen.
5. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Kiille
100 g (Semper) -mangososetta
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
3 passionhedelmän sisus
3 liivatetta
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Mittaa kaikki muut aineet paitsi liivate kattilaan ja kiehauta.
3. Ota kattila liedeltä ja sekoita liivate kuumaan seokseen.
4. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja kaada varovasti hyytyneen täytteen päälle.
15 kommenttia:
Ooo vau! :) Tuota pitää kokeilla!
Kyllä kelpas!
Kaunis kakku ja kuulostaa/näyttää tosi hyvältä!
Lurps, kieli retkahti polviin... Näyttää TOSI herkulliselta ja tyylikkäältä. Hieno toi koriste!
Kuulostaapa täydelliseltä yhdistelmältä :)
Todella kaunia kakku, ja maku varmasti loistava =)
Kiitos, nuo passionin siemenet vaan oli vähän kovia, muuten aika hyvä ;)
Tämä on varmasti ollut hyvää! Itse olen pitkään ihaillut Fazerin passionhedelmäkakkua (en muista sitä oikeaa nimeä), jossa myös päällä passionhedelmää samalla tavalla kuin tässä. Teinkin oman kokeiluni kakusta viime keväänä ja hyvää oli, mutta vieraat antoivat kakulle nimen "kutu-kakku" tuon päällisen vuoksi - kyllä meillä oli hauskaa. Kai se hieman kudulta näyttikin :o)
Todella tyylikkään näköinen hyydykekakku!!
Mielettömän herkullisen näköinen kakku!
Mantelimassapohja onkin vaihtelua niihin keksimuruseoksiin.Upea kakku!
Nami tätä pitää kokeilla! Minkä kokoista kakkurengasta käytit tähän?
Kiitos! Käytin 24 cm kakkurengasta tähän.
Vinkkejä millä korvata mangosose? Terveisin kävi ennen pääsiäistä kaupassa, muisti ostaa kaiken muun ja luvannut tehdä ton sunnuntaiksi. Enkä menis luottamaan apsien tuotevalikoimaan,että löytys :D
Ounou! ;D paha, mutta eiköhän siihen sovellu mikä tahansa hedelmäinen sose, tai miksei mehusta keitetty kiisselikin? Toivottavasti nyt ei oo pääsiäiskakku pilalla :) Iloista pääsiäisen aikaa siitä huolimatta!
Lähetä kommentti