torstai 10. syyskuuta 2009

Valkosuklaa-passion hyydykekakku

Tein synttäreilleni edellisestä valkosuklaa-lime -kakusta muunnelman: pohjaksi tein mantelipohjan, jonka ohje on Maku -lehden sivuilta ja päälle passion-mango kiilteen.
Pohja toimi tosi hyvin ja sillä saa kivaa vaihtelua hyydykekakkuun.










Pohja

1 pötkö (150 g) mantelimassaa
2 munaa
40 g voita
1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Pingota leivinpaperi Ø 24 sentin irtopohjavuokaan ja voitele vuoka.
2. Raasta mantelimassa kulhoon ja lämmitä mikrossa kädenlämpöiseksi (30–40 sekuntia).
3. Vatkaa munat mantelimassan kanssa vaahdoksi.
4. Sulata voi ja vatkaa se lämpimänä muna-mantelimassaseokseen.
5. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 12–15 minuuttia. Jäähdytä pohja.


Kiille

100 g (Semper) -mangososetta
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
3 passionhedelmän sisus
3 liivatetta

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Mittaa kaikki muut aineet paitsi liivate kattilaan ja kiehauta.
3. Ota kattila liedeltä ja sekoita liivate kuumaan seokseen.
4. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi ja kaada varovasti hyytyneen täytteen päälle.



15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ooo vau! :) Tuota pitää kokeilla!

Jani kirjoitti...

Kyllä kelpas!

Yaelian kirjoitti...

Kaunis kakku ja kuulostaa/näyttää tosi hyvältä!

Marsa kirjoitti...

Lurps, kieli retkahti polviin... Näyttää TOSI herkulliselta ja tyylikkäältä. Hieno toi koriste!

suklaamarenki kirjoitti...

Kuulostaapa täydelliseltä yhdistelmältä :)

Ewelyn kirjoitti...

Todella kaunia kakku, ja maku varmasti loistava =)

nohanna kirjoitti...

Kiitos, nuo passionin siemenet vaan oli vähän kovia, muuten aika hyvä ;)

Pullahiiri kirjoitti...

Tämä on varmasti ollut hyvää! Itse olen pitkään ihaillut Fazerin passionhedelmäkakkua (en muista sitä oikeaa nimeä), jossa myös päällä passionhedelmää samalla tavalla kuin tässä. Teinkin oman kokeiluni kakusta viime keväänä ja hyvää oli, mutta vieraat antoivat kakulle nimen "kutu-kakku" tuon päällisen vuoksi - kyllä meillä oli hauskaa. Kai se hieman kudulta näyttikin :o)

Carita kirjoitti...

Todella tyylikkään näköinen hyydykekakku!!

Marilele kirjoitti...

Mielettömän herkullisen näköinen kakku!

Hipsu kirjoitti...

Mantelimassapohja onkin vaihtelua niihin keksimuruseoksiin.Upea kakku!

Anonyymi kirjoitti...

Nami tätä pitää kokeilla! Minkä kokoista kakkurengasta käytit tähän?

nohanna kirjoitti...

Kiitos! Käytin 24 cm kakkurengasta tähän.

vadelmiaz kirjoitti...

Vinkkejä millä korvata mangosose? Terveisin kävi ennen pääsiäistä kaupassa, muisti ostaa kaiken muun ja luvannut tehdä ton sunnuntaiksi. Enkä menis luottamaan apsien tuotevalikoimaan,että löytys :D

Nohanna kirjoitti...

Ounou! ;D paha, mutta eiköhän siihen sovellu mikä tahansa hedelmäinen sose, tai miksei mehusta keitetty kiisselikin? Toivottavasti nyt ei oo pääsiäiskakku pilalla :) Iloista pääsiäisen aikaa siitä huolimatta!