lauantai 29. elokuuta 2009

Opinnäytetyö osa 1

Aloitin opinnäytetyöni jo hyvissä ajoin :D Tässä on ensimmäinen osa tulevasta työstä, joka liittyy juhlaviin hyydykekakkuihin; häihin tilatut valkosuklaa-lime juustokakut sadalle hengelle (tein viisi 20h kakkua). Projekti alkoi kahden reseptin testauksella ja muutaman erilaisen koristelun teolla. Hääparin maistettua kakkuja kehittelimme yhdessä opettajan kanssa reseptiä lisää niin, että saimme siitä toimivan ja asiakasta miellyttävän. Täytyy sanoa, että olen lopputulokseen tyytyväinen, kakun rakenne on hyvinkin toimiva ja koristelu myös. Uskomatonta, miten yksinkertaisilla koristeilla kakusta voi saada näinkin näyttävän! Kakkujen pinnassa on koristeraappaus sekä kylmähyytelö. Valkosuklaakoristeet esittävät joutsenia ja sopivat hyvin hääkakkuun.


En laita tälläkertaa resptiä tänne yleiseen jakoon, jää jotain omaan jemmaankin ;) Mutta kakussa käytin juustona mascarponea ja aion opinnäytetyöni tiimoilta kokeilla erilaisia tuorejuustoja hyydykekakuissa: sitä, kuinka ne toimivat ja eroavat toisistaan.


10 kommenttia:

Pioni kirjoitti...

Ihan täydellinen kakku!

kapu kirjoitti...

Onpa hieno kakku! pääsispä maistelemaan...

Heli kirjoitti...

Todella elegantti ja yksinkertaisuudessaan kaunis kakku! Hienoa työtä, Nohanna! :)

sofiella kirjoitti...

Joo täytyy kyllä sanoa että yksinkertainen on kaunista!! Tämä on meinaa kyllä niin tyylikäs kakku!!

nohanna kirjoitti...

Kiitos! Tämä oli kyllä mielenkiintoinen projekti.

Pullahiiri kirjoitti...

Ihanan yksinkertainen tosiaan! Mikä on tuo kylmähyytelö tms. tuossa kakun päällä? En ole koskaan asiaan törmännyt aikaisemmin.

PuuVilla kirjoitti...

Todella hieno toteutus. Ihana joutsen näkökulma, mutta ehkä aallot olis pitänyt pyörähtää molempiin suuntiin joutsenista ;)
Upea!

nohanna kirjoitti...

Pullahiiri: Kiitos, kylmähyytelö on ilmeisesti vain ammattikäyttöön saatavilla olevaa purkista suoraan kakun päälle levitettävää väritöntä hyytelöä. Sitä laitetaan todella ohut kerros pintaan tuomaan kiiltoa.

PuuVilla: Kiitti! Tosiaan, en ajatellut kaikkea ihan loppuun ;)

Katrin kakun Katri kirjoitti...

Tosi tyylikäs ja siisti kakku!!! Huomaa että osaat hommasi, yleensä kun jengi tekee näitä niin reunat ym on tosi sotkuset. Mahtavaa jälkeä! Oikein tehtynä hyydykekakku ei oo ihan sieltä helpoimmasta päästä. Mulla ainakin tuottaa ongelmia massan suhteet ettei tuu liikaa liivatetta ym ja myönnänkin etten hallitse tätä hommaa!

Tanja kirjoitti...

Kuten edellä monesti sanottu, yksinkertaisen kaunista. :)