Meillä oli eilen seurakunnalla itsenäisyyspäivän nuortenillassa teeman mukainen tarjoilu, johon keittiöväen kanssa teimme tällaiset suomi-kakut.
Pohja
200 g pipareita
75 g voita
Täyte
2 dl kuohukermaa
4 dl piimää
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
3 rkl vettä tai sitruunamehua
Kiille
150 g mustikoita
1 dl vahvaa mehua, esim. mustaherukka
1 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
valkosuklaata
1. Murskaa pohjan keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita ne tasaiseksi massaksi. Levitä massa irtopohjavuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan piimä ja sokerit.
3. Kuumenna vesi tai sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhan täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
4. Levitä mustikat hyytyneen täytteen pinnalle. Kuumenna kattilassa vesi ja mehu kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos uudestaan ja anna sen sitten jäähtyä noin 5 minuuttia. Kaada seos mustikoiden päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa. Voit vielä koristella kakun pinnan valkosuklaaraidoilla.
sunnuntai 7. joulukuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Vau miten upeita! Ne on onnellisia siellä Jyväskylässä kun sä muutit sinne :)
Kiitos Outi! Sun täytyy tulla kanssa käymään niin saat onsingot ;)
Lähetä kommentti