sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Itsenäisyyspäivän kakku

Meillä oli eilen seurakunnalla itsenäisyyspäivän nuortenillassa teeman mukainen tarjoilu, johon keittiöväen kanssa teimme tällaiset suomi-kakut.



Pohja

200 g pipareita
75 g voita

Täyte

2 dl kuohukermaa
4 dl piimää
1 ½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

6 liivatelehteä
3 rkl vettä tai sitruunamehua
Kiille

150 g mustikoita
1 dl vahvaa mehua, esim. mustaherukka

1 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

valkosuklaata

1. Murskaa pohjan keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita ne tasaiseksi massaksi. Levitä massa irtopohjavuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan piimä ja sokerit.
3. Kuumenna vesi tai sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos ohuena nauhan täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.
4. Levitä mustikat hyytyneen täytteen pinnalle. Kuumenna kattilassa vesi ja mehu kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta seos uudestaan ja anna sen sitten jäähtyä noin 5 minuuttia. Kaada seos mustikoiden päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa. Voit vielä koristella kakun pinnan valkosuklaaraidoilla.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau miten upeita! Ne on onnellisia siellä Jyväskylässä kun sä muutit sinne :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Outi! Sun täytyy tulla kanssa käymään niin saat onsingot ;)