lauantai 29. elokuuta 2009

Opinnäytetyö osa 1

Aloitin opinnäytetyöni jo hyvissä ajoin :D Tässä on ensimmäinen osa tulevasta työstä, joka liittyy juhlaviin hyydykekakkuihin; häihin tilatut valkosuklaa-lime juustokakut sadalle hengelle (tein viisi 20h kakkua). Projekti alkoi kahden reseptin testauksella ja muutaman erilaisen koristelun teolla. Hääparin maistettua kakkuja kehittelimme yhdessä opettajan kanssa reseptiä lisää niin, että saimme siitä toimivan ja asiakasta miellyttävän. Täytyy sanoa, että olen lopputulokseen tyytyväinen, kakun rakenne on hyvinkin toimiva ja koristelu myös. Uskomatonta, miten yksinkertaisilla koristeilla kakusta voi saada näinkin näyttävän! Kakkujen pinnassa on koristeraappaus sekä kylmähyytelö. Valkosuklaakoristeet esittävät joutsenia ja sopivat hyvin hääkakkuun.






En laita tälläkertaa resptiä tänne yleiseen jakoon, jää jotain omaan jemmaankin ;) Mutta kakussa käytin juustona mascarponea ja aion opinnäytetyöni tiimoilta kokeilla erilaisia tuorejuustoja hyydykekakuissa: sitä, kuinka ne toimivat ja eroavat toisistaan.


maanantai 24. elokuuta 2009

Opiskeluja

Laitetaan muutama kuva koulutöistä, ettei täällä oo ihan kuollutta :)




Bebet




Aleksanterit


perjantai 14. elokuuta 2009

Lakuleivokset


Pikkuveljen kakskymppisille





Pohja

3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte

1 prk Sunnuntai vanilja tuorejuustoa
1 prk (2,5 dl) Flora vanillaa
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä
lakritsikastiketta

Pinnalle

2 dl kuohukermaa
1 pss kick -karkkeja

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut muut ainekset.
2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista pohjaa +225 asteessa 6-10 minuuttia.
3. Kumoa pohja kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä sillä välin kun valmistat täytteen.
4. Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi. Vatkaa Flora vanilla löysäksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja sitruunamehu. Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä ja kaada se sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.
5. Leikkaa pohja kahteen osaan ja aseta toinen levy jonkin sopivanmuotoisen astian pohjalle. (itse käytin uunipeltiä pienempää ja korkeareunaisempaa vuokaa) Laita reunoille kalvot jos haluat reunoista siistit ja hyvin irtoavat. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle.
6. Kaada lakritsikastiketta täytteen päälle raidoiksi ja kaada loppu täyte kastikkeen päälle. Laita kastiketta vielä täytteen päälle. Pyöräyttele täytettä hieman lusikalla, jotta lakritsikastikeesta tulee kaunis kuvio täytteeseen.
7. Aseta toinen pohjalevy täytteen päälle ja anna leivosten hyytyä jääkaapissa parin tunnin ajan.
8. Poista leivokset vuoasta ja tee pinta: Keitä kermaa ja karkkeja miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, kinuskin tapaan. Kaada seos leivosten pinnalle ja anna sen hieman jäähtyä jääkaapissa, ennenkuin leikkaat tuotteen annospaloiksi.


torstai 30. heinäkuuta 2009

Barbiekakkua prinsessoille


Näitä kakkuja on näkynyt blogeissa jo pidemmän aikaa ja nyt sain itsekin tilaisuuden kokeilla tämän tekoa pikku prinsessojen hyvin vaaleanpunasävytteisiin puutarhapartyihin :)





Uusi pintakuviointitarvikekin pääsi koekäyttöön:






Väliin laitoin appelsiinitäytettä:
1 prk appelsiinituorejuustoa
1 prk Flora vispiä
vaniljasokeria
sokeria (maun mukaan)

ja

sekamarjatäytettä:
1 prk Flora vispiä
2 dl rahkaa
1,5 dl sekamarjahilloa
vaniljasokeria

Kakun kokosin kahdesta kakusta: toinen oli 6 munan pyöreä pohja ja toinen kahvikakkuvuokaan (reiällinen) tehty 3 munan pohja. Barbien jalat käärin folioon ennen kakun sisälle laittamista. Pinnalle levitin ohuelti vispikermaa ja päällinen on marsipaanin ja sokerimassan seosta. Kakku alkoi liian pitkän ja helteisen matkan aikana vettyä pahasti ja lopulta mekko repesti edestä ja rupesti valumaan alaspäin, harmi. Taisi se silti maistua ja ihastuttaa päivänsankareita :)







sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Mansikkakakkua a´la sarianne



Kermaisinta kakkua ikinä :D isosiskon tekemänä, waude. Ja ruusutkin oli nimipäivän kunniaksi aseteltu kauniisti maljakkoon, kiitos!

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Macarons

Tämä macaron-innostus ei taida loppua. Ensimmäistä kertaa värjäsin massan pastavärillä. Kuorien massasta tuli aika täydellistä rakenteeltaan :D Ohje on sama kuin aiemmassakin postauksessa (peräisin channelle et vanille -blogista). Ainut ero on punainen väri. Väliin laitoin samaisesta blogista bongattua vanilja-voikreemiä, sekä vadelmahilloa.





Vanilja-voikreemi

50 g valkuaista

100 g sokeria
140 g suolatonta voita

pari tippaa vanilja-aromia

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kevyesti sekaisin.
2. Kuumenna seos vesihauteessa niin kuumaksi, ettei sitä kestä enää koskea kädellä. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka seoksen vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes kulho tuntuu viileältä.
3. Lisää huoneenlämpöinen voi ruokalusikallinen kerrallaan valkuais-sokeri vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää viimeisenä aromi.






sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Rippikakku

Mopoilijapojalle rippikakkua:




Pojille suunnattuja kakkuja on usein haasteellista suunnitella, sillä kakuista tulee helposti vähän tyttömäisiä. Yritin karsia kukat kakusta minimiin ;)

Väliin tein mango-persikkamoussea:

2 ½ dl Flora vispiä
200 g ranskankermaa
2 prk mangososetta (esim. semper)
1 -1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
persikanpaloja

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon loput ainekset, lukuunottamatta persikanpaloja.
3. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä ja liota siihen liivatteet.
4. Kaada liivate ohuena nauhan täytteen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää persikanpalat viimeisenä.