Lukaisin juuri lehdestä, että 4.10. vietetään korvapuustipäivää. Kaikenlaista. Omat maustoin jälleen suklaalla, kun se ei tunnu loppuvan. Ei sitten millään.
Taikina
2,5 dl vettä (tai maitoa)
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 dl sokeria
1 muna
100 g voita
vehnäjauhoja kohtuullisesti ;)
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai maitoon. Pehmitä voi esim. mikrossa.
2. Lisää nesteeseen muut aineet lukuunottamatta voita ja vehnäjauhoja.
3. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin (pitkään). Mitä kauemmin jaksat vaivata, sen parempi on yleensä lopputulos.
4. Kun taikina alkaa irrota kulhon reunoista, lisää pehmeä voi. Vaivaa ja lisää vielä tarvittaessa vehnäjauhoja, kunnes muodostuu pehmeä ja hyväsitkoinen taikina, joka ei tartu pöytään.
5. Anna taikinan levätä n. 15 min.
6. Tee sillävälin täyte:
Täyte
100 g pehmeää voita
3/4 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia
2 tl vaniljasokeria
100 g suklaarouhetta
Pehmitä voi. (Älä sulata) Lisää muut aineet suklaata lukuunottamatta.
7. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi ja levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi levylle. Ripottele pinnalle suklaarouhe.
8. Kääri levy napakaksi (ei liian) rullaksi kääretortun tapaan.
9. Leikkaa pötköstä terävällä sileäteräisellä veitsellä n. 5 cm leveitä paloja.
10. Käännä palat niin, että avoin pää on itseäsi kohti. Paina molemmat peukalot pullan keskellä syvälle ja vedä sivuille niin, että keskelle muodostuu pitkänomainen kolo.
11. Asettele pullat pellille ja nostata riittävän kauan. (Itse laitan usein uunin päälle n. 40 asteeseen ja nostatan siellä)
Pinnalle
kananmunaa
raesokeria
12. Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
13. Paista pullia +225 asteessa n. 12-15 min.
2 kommenttia:
Onpa herkullisen näkösii, varmasti maistuis...
Nää oli ilmeisesti maittanu ihan hyvin :)
Lähetä kommentti