Mango-valkosuklaahyydykekakku (12 h)
Pohja mielesi mukaan, esim. 200 g keksimuruja ja 50 g sulaa voita tai kääretorttupohja.
Itse tein tähän kakkuun brownie-tyylisen suklaa-pähkinäpohjan, jonka leikkasin pienemmäksi kuin kakku, jolloin se ei näy ulospäin lainkaan.
Täyte
200 g mangososetta
3 keltuaista
60 g tomusokeria
6 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
300 g kermaa
200 g tuorejuustoa (esim.mascarpone)
sitruslikööriä maun mukaan
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi valkosuklaa.
2. Laita mangosose, keltuaiset ja tomusokeri kattilaan ja kuumenna +84 asteeseen (eli kunnes keltuaiset saostuvat).
3. Lisää kuumaan seokseen rouhittu valkosuklaa ja lionneet liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä +30 asteiseksi.
4. Keitetyn kreemin jäähtyessä vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, notkista tuorejuusto ja sekoita nämä keskenään.
5. Lopuksi kaada jäähtynyt kreemi kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen, ettei muodostu kokkareita. Mausta halutessasi sitrusliköörillä.
6. Kaada seos pohjan päälle irtopohjavuokaan tai kakkurenkaaseen. (Tee pintaan kuvio raapalla.)
7. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele mieleiseksesi.
Värjäsin keltaisella värillä kylmähyytelöä (ammattilaisten tuote) ja levitin kakun pinnalle. Hedelmät käsittelin kuumahyytelöllä ennen pinnalle laittoa. Kotioloissa hyytelösokerista tehty seos käy tähän tarkoitukseen. Sivuille tein vielä valkosuklaasta laatat, jotka laitoin voikreemillä kiinni.
Leivokset: suklaaleivos ja omenaleivos
Kakkuja: kermahedelmäkakku, gluteeniton ja maidoton marsipaanikakku, voileipäkakku (pasteijat näkyy taustalla)
15 kommenttia:
ai että! Maukasta kommentoida kun on vielä tuotteita suussa. Suklaaleivokset = bueno, pasteijat = sehr gut! AI ETTÄ!
Ei ollu omenaleivoskaan hassumpi!
johanna saa tehdä sit loppunäytöskakkosen kun tulee tänne!! :) hienosti johanna!
Vau! Upea setti!
Vauuu! Upeita! :)
Ah, harmi ku en ollu paikalla maistamassa! kadehdin hienoja kakkuja.. Ehkä munki pitäis vaihtaa alaa ni oppisin tekemään kaikkee tollast hianoo! :)
Mmmmmmmmmm...! Ja mulle maistiaisiksi sitte kaikkia noista ku täältä palajan :))) Hyvältä näyttää!
Ei olis uskonut kun kaks" vuotiaana katto Siun tekeleitä !!!
Kiitos kaikki!
Eppu, tottakai vaihdat alaa just valmistumisen kynnyksellä ;)
HANNA: Sit on nimittäin isot kemut!! Ja kaikkee herkkuu :D vois jo rueta suunnittelee..
Iskä :D hehhee
Kaunista kaunista!=) Huomaa että ammattilainen on asialla..
Upeita luomuksia olet tehnyt!!
Tulipas pitkästä aikaa tsekattua nohannan blogi. Huh, näyttäis olevan kovaa kamaa!! Kyllähän noita ois kiva varmasti maistellakin joskus taas.. :)
Pidän tosipaljon sinun aikaansaannoksista ja tässä blogissa tulee usein piipahdeltua ihan vaan katselemassa viimeisteltyä kädenjälkeä. Todella tyylikkäitä ja viimeisteltyjä aina ! Jatka samaan malliin :)
Nämä kommentit lämmittää mieltä :)) kiitos kannustuksesta!
Masa, ens viikolla siis kyläilemään ja leipomaan ;D
Ihania tuotoksia. kauniita, siistejä ja huoliteltuja. Omppuleivoksetkin ovat niiiin muhevan näköisiä.
Lähetä kommentti