Syksyn satoa pulliin :)
Taikina (n. 25 kpl)
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
1 ½ dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 kananmuna
150-200 g voita sulatettuna
vehnäjauhoja
Täyte
2 dl rahkaa
3/4 dl kermaa
3/4 dl sokeria
½ dl vanilliinikreemijauhetta
1 kananmuna
omenaa
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää joukkoon vehnäjauhoja ja loppuvaiheessa sula rasva.
2. Vaivaa takinaa huolella ja lisää jauhoja pikkuhiljaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista.
3. Anna taikinan levätä 15 min.
4. Muotoile takinasta pyöreitä pullia.
5. Kohota pullia lämpimässä, vedottomassa paikassa puolesta tunnista tuntiin.
6.Valmista täyte sekoittamalla ainekset keskenään.
7. Paina kohonneisiin pulliin lasilla syvennys keskelle ja voitele laidat kananmunalla. Laita täytettä koloon ja laita päälle omenaviipale sekä raesokeria.
8. Paista pullia uunin keskiosassa +225 asteessa 10-15 minuuttia.
4 kommenttia:
Ompa kivan erilaisia pullia! Pakko myöntää, että omenoiden intohimoisena ystävänä voisin nyt hotkaista vaikka pari pullaa :P nami.
Hart Stoff!
Kyllä oli maukkaita...
oli kyllä hyviä :-)
Lähetä kommentti