keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Mustaherukkainen kinuskikakku


Äitille synttärikakkua. Pohja on sitruunakakkuaineksista tehty. Tavallinen sokerikakkupohja käy vallan mainiosti myös.

Mustaherukkatäyte

250 g vispikermaa
250 g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g mustaherukoita
5 liivatelehteä

Kinuski

2 dl vispikermaa
1 ½ dl fariinisokeria
nokare voita

Pinnalle

paahdettuja mantelilastuja

1. Leikkaa ohut kakkupohja kahtia. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja aseta päälimmäinen osa kakusta pinta alaspäin vuoan pohjalle.
2. Valmista täyte: laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää sekaan rahka, sokerit ja soseutetut marjat. Kuumenna pienessä kattilassa liivatteita, kunnes ne ovat täysin liuenneet nestemäisiksi. Lisää liivate ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muun täytteen joukkoon.
3. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja laita pohjalevy täytteen päälle.
4. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli, ainakin muutaman tunnin.
5. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
6. Keitä kinuski: kuumenna kerma ja fariinisokeri kiehuvaksi ja keitä seosta 20-30 minuuttia. Lisää lopuksi voinokare tuomaan kiiltoa.
7. Kaada kinuski kakun pinnalle ja anna sen valua hieman kakun reunoille. Koristele kakku paahdetuilla mantelilastuilla ja tomusokerilla.

13 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Herkullisen näköinen! Ja takuulla sitä onkin...

Jani kirjoitti...

Hard stuff.

kapu kirjoitti...

Miehekäs maku...

Anonyymi kirjoitti...

Hei Nohanna! Osaatko sanoa, miten kommentteja saa poistettua blogspotista? Tai lukijoita? :D Testailin uutta blogiani ja kirjoittelin itse sinne testimielessä mutta en löydäkään kohtaa, mistä ne saisi poistettua... :)

Anonyymi kirjoitti...

Löysinkin jo vatauksen:) On tämä blogimaailma ihmeellistä.. en tosin osaa käyttää sitä vielä kunnolla:)

Meku kirjoitti...

Kivan näköinen kakku. Mullakin on vielä viimevuotisia mustaherukoita pakkasessa. Pitäisköhän upottaakin ne tällaiseen kakkuun. Tuo kinuskin maku käy varmaan hyvin yhteen herukan kirpeyden kanssa.

Heli kirjoitti...

Ihanan mehevän näköinen kakku! Varmasti maistui hyvältä, kirpeä herukka ja kinuski... mmmm.. :)

Nohanna kirjoitti...

Kinuski ja mustaherukka toimii kyllä hyvin yhdessä! Tätä on maistettu (:

PAMPULA kirjoitti...

Herkullisen olonen kakku..

Elsa kirjoitti...

Nam, varmasti hyvää!
Iloista vappua! :)

Nohanna kirjoitti...

Hauskaa vappua teille kaikille myös :)

KatrinKakut Katri kirjoitti...

Oi tää näyttää kans hyvälle =o) Mä en oo mustaherukan ystävä mutta senhän nyt voi korvata millä vaan. Vitsi mä tykkään sun kuvaus kulmista, tosi kivoja kuvia otat!
Macaronseista on ihan super hyvä kuva =O)

Nohanna kirjoitti...

Se on hauskaa tuo valokuvaaminen :D kiitos Katri!