torstai 2. huhtikuuta 2009

Kristallipullat



Leivinuunissa paistettua pullaa, yam!

Taikina

5 dl vettä
50 g hiivaa

1 ½ tl suolaa

2 rkl kardemummaa

1 ½ dl sokeria

150 g margariinia

noin 14-15 dl vehnäjauhoja


Pinnalle

voisulaa
hienoa sokeria

1. Tee pullataikina vehnäjauhopaketin kyljestä löytyvän ohjeen mukaan.
2. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se noin 100 g paloihin.
3. Pyörittele palat ensin pyöreiksi ja sitten pitkiksi tangoiksi. Taita tanko keskeltä ja kieritä puolet keskenään yhdeksi tangoksi. Tee tangosta solmu ja aseta pulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Nostata n. puoli tuntia.
4. Älä voitele pullia. Paista niitä + 225 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Sulata voi ja sivele sillä lämpimät pullat ja kasta pullat sitten hienossa sokerissa.





4 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Vastapaistettu, tuore pulla ja kylmä maito, ai namia! :) Kiva idea sokeroida pullat.

Willis kirjoitti...

ihanan näköisiä pullia...tekee mieli aina leipomaan ,kun täällä käy!

kapu kirjoitti...

Oli tosi maukkaita..

Annika kirjoitti...

Namia :)