keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Vaniljatäytteiset korvapuustit

Aloitin ensimmäisen työharjoittelun loppiaisen jälkeen ja päivät kuluu siellä leipoessa, joten on kotona leipominen jäänyt hieman vähemmälle. Eilen paistelin kuitenkin pullia pakastimeen illan ratoksi (:





Taikina

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
150 g voita tai margariinia
vehnäjauhoja tuntumalla

Väliin

2 dl vettä
½ dl vaniljakreemijauhetta
margariinia
sokeria
kanelia

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sekaan suola, kardemumma, sokeri ja osa jauhoista.
2. Vaivaa taikinaa, lisää pehmeä/sula margariini ja jauhoja, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista ja muodostuu hyvä sitko.
3. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa peitettynä noin puoli tuntia.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli paloista suorakaiteen muotoiset, noin 20 cm korkuiset levyt. Sekoita keskenään vesi ja vanlijakreemijauhe ohjeen mukaan. Levitä taikinalevyille margariinia, vaniljakreemiä, sokeria ja kanelia. Kääri levyt tiiviiksi rulliksi ja leikkaa rullasta noin 4 cm levyisiä paloja.
5. Muotoile palat puusteiksi painamalla keskelle molemmilla peukaloilla syvä kolo.
6. Nostata pullia noin puoli tuntia lämpimässä, voitele ne ja ripottele päälle raesokeria.
7. Paista pullia +225 asteessa 10-15 minuuttia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

onks nää nyt sit meidän tuloa varten ;) toivotaan niin!