sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Mokkaneliöt


Näiden tuttujen mokkaneliöiden ohjeen otin kirjasta Keittiön kautta

Pohja

4 munaa
4 dl sokeria
200 g margariinia tai voita
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus

100 g suletettua voita tai margariinia
1 dl kylmää vahvaa kahvia
6-7 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon sulatettu (ei kuuma) rasva, keskenään sekoitetut vehnäjauhot+leivinjauhe+vaniljasokeri, sekä maito.
3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, levitä tasaiseksi ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
4. Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Sekoita vispilällä voin ja kahvin joukkoon siivilän läpi tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Levitä kuorrute tasaiseksi kerrokseksi pohjan päälle.
5. Säilytä mokkaneliöitä jääkaapissa. Nämä ovat muutenkin parhaimmillaan aivan kylminä tarjottuina!

7 kommenttia:

kapu kirjoitti...

Herkullisen näkösii..

Ebe kirjoitti...

Nämä maistuvat aina eikä ihan helpolla kyllästytä. Meillä lapset ahmisivat vaikka kuinka, jos vain leipoisi mokkapaloja :D

sarianne kirjoitti...

uus ritilä vai mikä lie ritsa käytössä ;)

Nohanna kirjoitti...

Kiittos! Itse en ollut syönyt/tehnyt näitä aikoihin ja maistui kyllä vähän turhankin hyvin.. yksi pala vielä kummittelee pakkasessa.
Sarianne: täytyi ottaa koekäyttöön, vaikkei siitä juuri tuossa käytössä ollut iloa :) pitää jo kohta rueta suunnittelemaan mitä leivon kun tuutte.

Noora kirjoitti...

Todella herkullisen näköisiä :) Mullekin maistuisi :P

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa täällä. Taidat olla juuri oikealla alalla. Ihania kakkuja, leivoksia ja vaikka mitä!

Intoa jatkoonkin=)

Hellapoliisi

nohanna kirjoitti...

Kiitokset hellapoliisi! Siellä suunnilla olen vieraillut usein, ihania reseptejä :)