torstai 30. heinäkuuta 2009

Barbiekakkua prinsessoille


Näitä kakkuja on näkynyt blogeissa jo pidemmän aikaa ja nyt sain itsekin tilaisuuden kokeilla tämän tekoa pikku prinsessojen hyvin vaaleanpunasävytteisiin puutarhapartyihin :)





Uusi pintakuviointitarvikekin pääsi koekäyttöön:






Väliin laitoin appelsiinitäytettä:
1 prk appelsiinituorejuustoa
1 prk Flora vispiä
vaniljasokeria
sokeria (maun mukaan)

ja

sekamarjatäytettä:
1 prk Flora vispiä
2 dl rahkaa
1,5 dl sekamarjahilloa
vaniljasokeria

Kakun kokosin kahdesta kakusta: toinen oli 6 munan pyöreä pohja ja toinen kahvikakkuvuokaan (reiällinen) tehty 3 munan pohja. Barbien jalat käärin folioon ennen kakun sisälle laittamista. Pinnalle levitin ohuelti vispikermaa ja päällinen on marsipaanin ja sokerimassan seosta. Kakku alkoi liian pitkän ja helteisen matkan aikana vettyä pahasti ja lopulta mekko repesti edestä ja rupesti valumaan alaspäin, harmi. Taisi se silti maistua ja ihastuttaa päivänsankareita :)







sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Mansikkakakkua a´la sarianne



Kermaisinta kakkua ikinä :D isosiskon tekemänä, waude. Ja ruusutkin oli nimipäivän kunniaksi aseteltu kauniisti maljakkoon, kiitos!

keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Macarons

Tämä macaron-innostus ei taida loppua. Ensimmäistä kertaa värjäsin massan pastavärillä. Kuorien massasta tuli aika täydellistä rakenteeltaan :D Ohje on sama kuin aiemmassakin postauksessa (peräisin channelle et vanille -blogista). Ainut ero on punainen väri. Väliin laitoin samaisesta blogista bongattua vanilja-voikreemiä, sekä vadelmahilloa.





Vanilja-voikreemi

50 g valkuaista

100 g sokeria
140 g suolatonta voita

pari tippaa vanilja-aromia

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kevyesti sekaisin.
2. Kuumenna seos vesihauteessa niin kuumaksi, ettei sitä kestä enää koskea kädellä. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka seoksen vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes kulho tuntuu viileältä.
3. Lisää huoneenlämpöinen voi ruokalusikallinen kerrallaan valkuais-sokeri vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää viimeisenä aromi.






sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Rippikakku

Mopoilijapojalle rippikakkua:




Pojille suunnattuja kakkuja on usein haasteellista suunnitella, sillä kakuista tulee helposti vähän tyttömäisiä. Yritin karsia kukat kakusta minimiin ;)

Väliin tein mango-persikkamoussea:

2 ½ dl Flora vispiä
200 g ranskankermaa
2 prk mangososetta (esim. semper)
1 -1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
persikanpaloja

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon loput ainekset, lukuunottamatta persikanpaloja.
3. Kuumenna tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä ja liota siihen liivatteet.
4. Kaada liivate ohuena nauhan täytteen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten.
5. Lisää persikanpalat viimeisenä.

sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Hääkakku

Tätä kakkua ei ole vielä edes maistettu ;) Toivottavasti on vielä kunnossa illalla.. (60 km matka tuolla helteessä ei tee hyvää yhdellekään kakulle :( ) Mutta ainakin hääparille on säät kohdallaan!
Paljon onnea ihanalle parille!







Kakkujen välissä on perussettiä: kerma-rahka-hillo-seosta. Vadelmana sekä mansikkana.
Pinnan ja koristeet tein marsipaanista ja alalaidan pursotus on voikreemiä. Voikreemi kestää tässä kuumuudessa ehkä hiukkasen paremmin kasassa kuin kerma, vaikka maultaan se ei miellytä ainakaan itseäni kovin paljoa.


keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Mustaherukkajuustokakku

Juhannuksena meillä syötiin tätä. Ainakin kahdesti. Hyvää!




Pohja

150 g digestive -keksejä
50 g voita

Mousse

2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g mustaherukoita
6 liivatelehteä
0,5 dl vettä

Kiille

1 dl vettä
1 dl kuningatarsosetta
3/4 dl sokeria
tilkka sitruunamehua
4 liivatelehteä

1. Murskaa digestivekeksit. Helppo ja nopea tapa on laittaa keksit vahvan muovipussin sisään ja vetää kaulimella keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita se murujen sekaan.
2. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja laita reunoille kalvo jos haluat hyvin tasaisen pinnan reunoihin. Painele muruseos pohjaksi leivinpaperin päälle.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja soseutetut mustaherukat. Kuumenna vesi kattilassa kuumaksi ja liuota liivatteet veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää se sitten sähkövatkaimella hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.
4. Kaada täyte pohjan päälle. (täytteen tulee olla riittävän löysää, jotta lopputuloksesta saa tasaisen)
5. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli. Laita kakku vähäksi aikaa pakastimeen, ennekuin teet kiilteen päälle -näin se hyytyy nopeammin kakun pinnalle.
6. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen ainakin viideksi minuutiksi. Mittaa kattilaan vesi, kuningatarsose, sokeri ja sitruunamehu ja kiehauta seos. Lisää kuumaan seokseen liivatteet, sekoita hyvin (varmista, että liivate on liuennut) ja jäähdytä seos suunnilleen ihon lämpöiseksi. Kaada kiille kakun pinnalle varovasti ja laita kakku jääkaappiin. Tarjoa aikaisintaan muutaman tunnin kuluttua.




perjantai 19. kesäkuuta 2009

Arkirealistinen suklaa-marja täytekakku



Hyvä ystäväni sai lapsen jokin aika sitten ja lupasin tehdä tuoreelle äidille kakun. Tämän jätin tarkoituksella "arkirealistiseksi" (kuten pikkuveljeni tätä kutsui): jätin reunat paljaiksi, että kerrokset erottuvat sivuilta. Tietynlainen viehätyksensä tällaisessakin :)





Kakun tein pieneen 20 cm irtopohjavuokaan

Pohja

3 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään loput ainekset ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
3. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. (Ja jauhota halutessasi vielä esimerkiksi vehnäjauhoilla)
4. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua + 175 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
5. Kumoa kakku, anna jäähtyä (mielellään seuraavaan päivään) ja täytä, sekä koristele.

Laitoin kakun väliin tuttua kerma-rahka-mansikkahillo yhdistelmää ja pinnalle tein sydänmuotilla mustaherukkahyydykekoristeen. Pursotukset Flora vispiä.