sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Runebergin tortut




Runebergin tortut (12 kpl)

200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,5 dl mantelirouhetta
2,5 dl kaurakeksirouhetta
2 tl kardemummaa
½ tl kanelia
1 dl kuohukermaa
1 dl maitoa


1. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat sekaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne sekä kerma ja maito taikinaan.
4. Jaa taikina (amerikan)muffinivuokiin lusikalla ja paista 200 asteessa n. 15-20 min.

100 g vadelmamarmeladia
sokerikuorrutetta

Koristele jäähtyneet tortut vadelmamarmeladilla ja sokerikuorrutteella. Näistä tuli sen verran mehevää kamaa, että jätin kostutuksenkin väliin. Voin kertoo, että maistui!




(Sisältää tuotesijoittelua)

8 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Nämä ovat maailman parhaita runebergejä! Maistuu erityisesti puoliksi puraistun omenan seurassa ;)

Pioni kirjoitti...

Minun torttuohje on hukassa ja nyt täytyisi löytää uusi yhtä hyvä... kokeilisiko enisn tätä... =)

Jani kirjoitti...

Olipas ovelaa tuotesijoittelua kun nyt vasta huomasin!

nohanna kirjoitti...

Näitä kannattaa ihmeessä kokeilla! Muunnellahan voi ihan oman maun mukaan.

Tuotesijoittelu sopi hyvin tähän puraistuun torttuun ;)

Sarianne kirjoitti...

tein näitä viikonloppuna, vähän lässähti kun en totellu tuota amerikanmuffinivuoka-kohtaa... siinä se nähdään, ei pidä lähteä omille teille ammattilaisen neuvoista :) mut hyvii oli ja nopeesti hävis suihin!

kapu kirjoitti...

Onneksi jäi edes puolikas kuvaukseen! varmasti maukas..

Neea kirjoitti...

tosi kiva blogi !
http://friendsdramafashion.blogspot.com/?zx=e783da1d825f5f68

sports kirjoitti...

When you begin to understand me. I really don't know what this is for.

cheap football jerseys
nfl jerseys cheap