Tämä macaron-innostus ei taida loppua. Ensimmäistä kertaa värjäsin massan pastavärillä. Kuorien massasta tuli aika täydellistä rakenteeltaan :D Ohje on sama kuin aiemmassakin postauksessa (peräisin channelle et vanille -blogista). Ainut ero on punainen väri. Väliin laitoin samaisesta blogista bongattua vanilja-voikreemiä, sekä vadelmahilloa.
Vanilja-voikreemi
50 g valkuaista
100 g sokeria
140 g suolatonta voita
pari tippaa vanilja-aromia
1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kevyesti sekaisin.
2. Kuumenna seos vesihauteessa niin kuumaksi, ettei sitä kestä enää koskea kädellä. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka seoksen vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes kulho tuntuu viileältä.
3. Lisää huoneenlämpöinen voi ruokalusikallinen kerrallaan valkuais-sokeri vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää viimeisenä aromi.
50 g valkuaista
100 g sokeria
140 g suolatonta voita
pari tippaa vanilja-aromia
1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kevyesti sekaisin.
2. Kuumenna seos vesihauteessa niin kuumaksi, ettei sitä kestä enää koskea kädellä. Ota kulho pois vesihauteesta ja jatka seoksen vatkaamista sähkövatkaimella, kunnes kulho tuntuu viileältä.
3. Lisää huoneenlämpöinen voi ruokalusikallinen kerrallaan valkuais-sokeri vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää viimeisenä aromi.
20 kommenttia:
Voi ihana kuulla, et arvaakaan kuinka monta kertaa olen täällä sinun blogissasi huokaillut ihastuksesta.
Itse en olekaan noin täydellisiä macaronseja saanut aikaan!
Näyttää herkullisilta :P slurps...
Pian taas nähhään!!
Kertakaikkiaan, miten hyviä.
Ihanan näköisiä! :)
Olivat tosi herkullisia,meinas kieli mennä taas kerran..
Kiitos vain, nämä on kylläs aika nannaa! täytyy ehkä jatkaa reseptien kehittelyä.. jos sitä seuraavaksi visioisi vaikka laku-macaroonseja?
Nooranen, tulkaa syömään, vielä on pari kaapissa ;)
Voi miten kauniita sun macaroneista tuli! Ne ovat niiiin hyviä!
Aivan mieltsin hienon näkösiä. ihan täydellinen lopputulos!!! Mun täytyy kokeilla tehdä sun ohjeella noita. Tosiaan niiden tekoon jää koukkuun. Kaikki sun kuvat on todella upeita! pakko kysyä millä kameralla otat kuvasi???
höh, ei me vieläkään keretty paikan päälle... MUtta KIITOS hirmuisesti herkkulähetyksestä, joka tuli V:n ja M:n mukana <3
Nää on ihan törkeen hyviä!! =b namnamnamMumsMums
Tuu joku päivä töitten jälkeen kahville jos jaksat :)
Suzy: käytössä on canonin eos450D. tosin vaatii vielä "hieman" opettelua :)
Nooranen: tullaan! (kaapissa on tälläkertaa laku-macaronseja, mutta ne ei ihan onnistunut niin kun oli tarkotus, täytynee vielä kehitellä reseptiä ;)
Superhienoja!
Namm, ihanan näkösiä, semmosia söpöjä ;) En oo koskaan maistanu näitä mut mieli tekis..! Käythän osallistumassa arvontaani... :)
Ajattelin tehdä itse myös macaronseja. :) Cannelle et Vanille blogissa taikinaan tulee myös 3g valkuaisjauhetta. Mikäköhän sen merkitys taikinassa on?
Olet saanut Macaronseistasi todella upeita. :)
Arietta: tosiaan valkuaisjauhetta tulee alkuperäiseen ohjeeseen, enkä kyllä osaa sanoa, miten se vaikuttaa macaronsien koostumukseen. tai vaikuttaako se siihen. onnistuu jokatapauksessa ilmankin (: (saako moista jauhetta edes mistään?)
Tosi hyvän näkösiä, maistuis varmaan mullekkin =o)))
Kuvista päätellen erittäin onnistuneita ! Kai tiedät, että Europassa 'Macaron' kuuluu jokaiseen päivään - ja eri maat ja niiden tehtaat kisaavat siitä, kenen resepti on aito ja 'se alkuperäinen'. Macaroneja löytyy jos jonkun värisiä ja makuisia, jopa mustia lakritsacremellä ! Kuoren pitää olla rapea (myyntiaika vain 2 vrk) ja täyte on aina cremeä, ilman mitään sattumia. - ja niihin jää helposti koukkuun - niitä myymissä leipomoissa on ihan aina jono, paikallisia, turisteja, kaiken ikäisiä.....
Hei kiva, että joku jaksaa sivistää minua näistä ;) itsekin kokeilin laku-macaroneja, hyviä tuli muuten, mutta laitoin pinnalle turkinpippurirouhetta, joka paloi ikävästi uunissa, niin en ole tänne laittanut ohjetta. Ehkä sitten seuraavalla kokeilukerralla!
Onpa kauniita!
Oletko tehnyt mantelijauheen itse, vai löytänyt jostain jauhetta jossa ei ole kuorenpaloja seassa? Itselläni nimittäin häiritsee kovasti silmää ne kuorista johtuvat ruskeat pilkut, joita macaronseissa usein näkyy.
Moi! Nyt menee vähän aihetta sivuten, mutta tiedätkö, mistä näitä voisi ostaa/tilata Jyväskylästä? Tarvitsisi vähän isompi määrä juhliin, mutta olen törmännyt näihin vain matkakeskuksen Picnicissä.:/
Itseasiassa en ole kyllä törmännyt näihin missään jyväskylässä! Veikkaisin, että ammattikoululta pystyy tilaamaan tarvittaessa, mutta muuten en osaa auttaa. Kivaa kevättä!
Lähetä kommentti