Uusimmassa Yhteishyvä -lehdessä oli raparperi -lotan ohje ja siitä innostuin tekemään hieman muunnellun version.
Kääretorttu
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl rahkaa
mansikkahilloa
vaniljasokeria
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti vaahdon joukkoon.
2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi ja paista sitä +200 asteessa 7-10 minuuttia.
3. Kumoa levy kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjasta paperi.
4. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä välin täyte: vaahdota vaniljakastike, lisää rahka ja hilloa, sekä vaniljasokeria maun mukaan.
5. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa kääretorttu. Laita torttu kylmään pariksi tunniksi.
6. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa kääretortusta noin 1 cm paksuisia paloja ja täytä kulho reunoja myöten niillä.
Charlotan täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl rahkaa
1 dl mansikkahilloa
6 liivatelehteä
mansikka-raparperi -hilloketta
7. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Tee sillä välin mansikka-raparperi -hilloke: Laita noin 1 dl raparpereja ja saman verran mansikoita kattilaan ja lisää joukkoon ½ dl vettä ja 3/4 dl sokeria. Keitä seosta, kunnes raparperit tuntuvat pehmeiltä. Siivilöi ylimääräinen neste pois, jätä kuitenkin tilkka liivatteita varten kattilan pohjalle, ja jäähdytä hilloke.
8. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon rahka ja hillo, sekä jäähtynyt hilloke.
9. Kuumenna hillokkeen nestetilkka kattilassa ja liuota joukkoon liivatteet.
10. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen.
11. Kaada täyte kääretotuilla vuorattuun kulhoon, laita kelmu päälle ja anna charlotan hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa tarjoiluvadille. Koristele halutessasi vielä päältä. Vaikka kaunis se on sellaisenaankin :)
3 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl rahkaa
mansikkahilloa
vaniljasokeria
1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti vaahdon joukkoon.
2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi ja paista sitä +200 asteessa 7-10 minuuttia.
3. Kumoa levy kuumana sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjasta paperi.
4. Anna pohjan jäähtyä ja tee sillä välin täyte: vaahdota vaniljakastike, lisää rahka ja hilloa, sekä vaniljasokeria maun mukaan.
5. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa kääretorttu. Laita torttu kylmään pariksi tunniksi.
6. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Leikkaa kääretortusta noin 1 cm paksuisia paloja ja täytä kulho reunoja myöten niillä.
Charlotan täyte:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl rahkaa
1 dl mansikkahilloa
6 liivatelehteä
mansikka-raparperi -hilloketta
7. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Tee sillä välin mansikka-raparperi -hilloke: Laita noin 1 dl raparpereja ja saman verran mansikoita kattilaan ja lisää joukkoon ½ dl vettä ja 3/4 dl sokeria. Keitä seosta, kunnes raparperit tuntuvat pehmeiltä. Siivilöi ylimääräinen neste pois, jätä kuitenkin tilkka liivatteita varten kattilan pohjalle, ja jäähdytä hilloke.
8. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon rahka ja hillo, sekä jäähtynyt hilloke.
9. Kuumenna hillokkeen nestetilkka kattilassa ja liuota joukkoon liivatteet.
10. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen.
11. Kaada täyte kääretotuilla vuorattuun kulhoon, laita kelmu päälle ja anna charlotan hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa tarjoiluvadille. Koristele halutessasi vielä päältä. Vaikka kaunis se on sellaisenaankin :)
13 kommenttia:
Oi kun on ihanan näköinen lotta!! Mie kans kahtelin samaista ohjetta yhteishyvästä, mut tuo siun ohje kuullostaa kyllä paremmalta...
-Henna-
Nam! Siitäpä onkin aikaa kun olen carlottaa maistellut... Jospa kesän aikana sais tehtyä.
oi oi... millonkas tuut tänne leipomaan? pitää vissiin tulla koko lomaks sinne niin saa noita herkkuja :)
Olenkin aina miettinyt, että miten tuollaisen hökötyksen saa tehtyä. : ) Kovin ihanalta näyttää!
Tähän minä sitten retkahtin.
Hehee...saatiinpas tuo Jani lopulta retkahtamaan!! Eläköön Johanna, ihanaa kun oot taas maisemissa :)
Nooranooranen
Ihastelin samaa yhteishyvän lottaa ja otin ohjeen talteen. Pitää joskus kokeilla. Herkullisen näköinen on lottasi :)
Kiitos ihanista kommenteistanne!
sista: heinäkuussa sinne, sinä lomalla tänne, hyvä suunnitelma? :)
Nooranen: yhteen palaan se retkahdus jäi, mutta hyvä alku sekin ;) nähdään jonakin kauniina päivänä!
Blogisi on aivan ihana! :) Ilostun aina tosi paljon, kun olet päivittänyt- Tälläkin kerralla! Kiitos ihanista leipomuksista, olet tosi hyvä!
Voi kiitoksia, tuo oli mukava kuulla :)
Ihana kuva! Varmasti hyvää!!
Tosi herkullisen näköinen charlotta!!! Täytyypä kokeilla :)
Oli se ihan syötävää,sano maistanut...kiitosta vaan
Lähetä kommentti