lauantai 21. maaliskuuta 2009

Pestopatonki


Pesto on minulle melko uusi tuttavuus, mutta sen kokeilemista leivonnassa olen meinannut pitkään. Hyvinhän se toimii!

Taikina (3 kpl)

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruisjauhoja
½ dl ruisrouhetta
½ dl pellavansiemeniä
n. 8 dl vehnäjauhoja

Väliin

pari ruokalusikallista vihreää pestoa

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon muut ainekset, viimeisenä jauhot. Jauhojen määrä voi hieman heittää, joten lisää sitä taikinaan pikkuhiljaa vaivaten, kunnes saat sopivan paksuisen taikinan.
2. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli osista suorakaiteen muotoisia levyjä. Sivele levyjen pintaan pestoa ja rullaa kääretortun tapaan.
3. Siirrä rullat leivinpaperin päälle uunipellille ja tee niihin halutessasi viiltoja pintaan. Anna patonkien kohota peitettyinä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia ja paista niitä + 200 asteessa noin 15 minuuttia.
4. Tarjoa esimerkiksi tuorejuuston kanssa.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nams, miten herkullisen näköistä!!! Pitäisi kokeilla itsekin enemän näitä suolaisia.. voisi olla kotona parempi menekki kuin makeilla:)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvää patonkia tuli tällä ohjeella, kiitos paljon. Sain sun blogin osoitteen siskoltani Pilviltä, kun kysyin ohjetta pestopatonkiin, jota hän kertoi tehneensä. Upea sivusto sulla, hienot kuvat. :)
t. Laura

Anonyymi kirjoitti...

Mukava kuulla, että ohje on ollut testissä ja vieläpä toimiva :D

Anonyymi kirjoitti...

Tein ohjeellasin patonkia peston jämistä ja tuli älyttömän hyvää. Mutta minua vain askarrutti, että miksi taikinassa on sitruunamehua? En ole aiemmin siihen patonki- tms. ohjeissa törmännyt.

nohanna kirjoitti...

Hei, kiva kuulla, että olet kokeillut tätä :) tuo sitruunamehu oli taas jonkinlainen päähänpisto, en sen taikinaan lykkäämistä sen kummemmin ajatellut, mutta tokihan se tuo aromeja paremmin esille ja tuo pientä säväystä makuun muutenkin.. olen joskus lisännyt sitä myös teeleipätaikinaan ja toimii :)