lauantai 22. toukokuuta 2010

Yo -koriste balettitanssijalle



Koriste sokerimassaa. Huomaa parketti ;)


tiistai 18. toukokuuta 2010

Kaksikerroksinen hääkakku



Tässä kakunaloittajan unelma ;)



Saimme koulussa visioida ja toteuttaa minkälaiset kakut halusimme ja kokeilin tehdä tällaisen amerikkalaistyylisen kaksikerroksisen hääkakun. Tyylilleni uskollisena ;) (Tosin ylitin itseni ja tein ruusujen lisäksi myös pieniä kukkia sinne tänne!)

Kakun pinta ja koristeet on tehty marsipaanista. Marsipaanipinnan alle täytyy levittää kerros voikreemiä, jotta pinnasta tulee tasainen ja marsipaani ei ala vettyä kovin nopeasti. Mitä tasaisempi kreemikerros, sitä parempi lopputulos! Lisäksi valkoista marsipaania ei kannata kaulita kovin ohueksi, jotta kakku ei kuulla läpi.

Kuorrutin kakut erillään ja nostin sitten pienen kakun isomman päälle ja peitin sauman violetilla nauhalla. Alareunasta saa siistin leikkaamalla ylimääräisen marsipaanin n. 1,5 cm päästä kakun alareunasta ja painamalla marsipaanityövälineellä kuviot ylimenevään osaan:


torstai 13. toukokuuta 2010

Sokerityö

Viimeinen jakso koulua on käynnissä, eli viimeinen mahdollisuus harjoitella ja kokeilla erilaisia raaka-aineita ja tekniikoita. Halusin vielä kokeilla sokerijoutsenen puhaltamista. Kasasin sitten tällaisen kevätaiheisen työn sen ympärille:


torstai 6. toukokuuta 2010

Lentokonekakut

Tällä alalla pääsee rakentelemaan millon minkäkinlaista härveliä. Toivottavasti nämä pingviineiksikin kutsutut kakut (krhm, terkut vaan;) edes hiukan muistuttavat lentskareita ja ilahduttavat 2 v saajaansa!



lauantai 1. toukokuuta 2010

Focaccia


Taikina

4 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl oliiviöljyä
(½ dl leseseosta)
n. 8 dl vehnäjauhoja

Pinnalle

oliiviöljyä (ja vettä)
fetakuutioita
punasipulia
mustapippuria
basilikaa

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää leseet jos laitat niitä taikinaan. (Ainahan näitä täytyy yrittää tehdä vähän terveellisemmiksi ;)
2. Lisää muut aineet ja vaivaa taikina hyvin (käsin se vie aikaa ja voimia reilusti), lisää vehnäjauhoja vähitellen sen verran, että taikinasta ei tule liian napakkaa, mutta että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota (esimerkiksi uunissa, joka on säädetty 30-40 asteeseen) puolesta tunnista tuntiin.
3. Painele kohonneesta taikinasta ilmat pois pöytää vasten ja muotoile taikina pienen pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota vielä n. tunti.
4. Kuullota punasipuli oliiviöljyssä pannulla, mausta mustapippurilla.
5. Painele levyyn koloja sormilla, voitele oliiviöljyllä (tai oliiviöljy-vesi-seoksella) ja painele fetakuutiot koloihin. Ripottele pinnalle basilikaa ja punasipulit.
6. Paista uuni keskiosassa +210 asteessa 20-30 min, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti mieluiten tuoreena.