sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Daim

Tämän teossa olin lähinnä neuvonantajan roolissa, kun teimme näitä kämppikseni kanssa. Viikonloppu on mennyt sairastaessa ja yritän olla tartuttamatta tautia muihin :) Mutta tämä maistui myös sairaalle!



Ohje on Ullalta ja löytyy täältä. Tottakai pienin muutoksin ;)

Pohja

3 rkl voita
3 rkl siirappia
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
(20 tippaa manteliaromia)

Päälle

130 g maitosuklaata, esimerkiksi Fazerin sinistä

1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.
2. Lisää sekaan loput ainekset (lukuunottamatta aromia, jos sitä käytät) ja keitä seosta miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää aromiaine lopuksi hyvin sekoittaen.
3. Kaada seos leivinpaperin päälle, laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli massa tasaiseksi. Anna jäähtyä.
4. Sulata suklaa mikrossa ja levitä se jäähtyneen pohjan päälle. Vedä veitsellä suklaaseen uria, jos haluat daim-maisen kuvion pintaan.
5. Anna suklaan kovettua jääkaapissa ja leikkaa levystä paloja veitsellä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nami, miten hyvän näköistä! Maistuuko aidolle Daimille? Näyttää ainakin:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos rossana! Kyllä tämän maku muistutti hämäävästi oikeaa daimia..